Šport
68 ogledov

Ana Bucik do uvrstitve kariere

Ana Bucik EPA Bucikova je lansko sezono končala na 17. mestu slalomskega seštevka.
V Zagrebu je bil na sporedu peti ženski slalom v tej sezoni svetovnega pokala. Prva favoritinja Mikaela Shiffrin je odstopila, Ana Bucik pa je prišla do uvrstitve kariere. Dvojna zmaga je odšla na Slovaško.

Karavana svetovnega pokala se je pred mariborsko Zlato lisico ustavila še v Zagrebu, ki je gostil ženski slalom.

Po prvi vožnji je vodila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, ki je imela 39 stotink prednosti pred Avstrijko Bernadette Schild in 41 pred Čehinjo Sarko Strachovo. Vodilna v slalomskem seštevku Mikaela Shiffrin je odstopila.

Ana Bucik je nastopila s startno številko 24 in ob prvem merjenju vmesnega časa za vodilno Zuzulovo zaostajala za 87 stotink. Do cilja je njen zaostanek narasel na 1,21 sekunde, kar je zadostovalo za odlično deveto mesto. Kmalu za njo je s številko 27 nastopila Maruša Ferk, ki je zaostala dobre štiri desetinke več od Bucikove in ob prečkanju cilje črte zasedla 16. mesto (+1,68). V nadaljevanju jo je prehitela samo še ena tekmovalka. Meta Hrovat se je odločila, da ne bo nastopila.

Dosežek kariere za Slovenko, dvojna zmaga Slovakinj

V drugi vožnji je Bucikova ob svojem nastopu še imela prvi čas ob drugem merjenju, a je nato nekoliko popustila in se v cilj pripeljala kot tretja najhitrejša. S tem si je že zagotovila 11. mesto, to pa je tudi njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Doslej je bila dvakrat 13. Ferkova je s 17. mestom, v drugo je naredila precejšnjo napako, prišla do najboljšega rezultata v tej zimi.

Tekmovalke, ki so se na progo podale za Bucikovo, so nato po vrsti prevzemale vodstvo, četrta po prvi vožnji Petra Vlhova pa je nato prehitela Strachovo in Schildovo. Slovaška je tako že imela zmago v svojih rokah še pred nastopom Velez Zuzulovo. Ta je prepričljivo odbila napad rojakinje.

Stenmarkov rekord ostaja nedotakljiv

Nesporna favoritinja zagrebške preizkušnje je bila Mikaela Shiffrin, zmagovalka vseh štirih slalomov v letošnji sezoni. Američanka je napadala že 13. zaporedno slalomsko zmago, s katero bi bila samo še eno oddaljena od rekorda velikega Ingemarja Stenmarka (14).

Shiffrinova je imela pri prvem merjenju vmesnega časa sedem stotink zaostanka za Zuzulovo, nato pa je naredila napako, zajela količek in zabeležila prvi odstop na slalomih za svetovni pokal po decembru 2012. Boj za zmago je tako postal povsem odprt.

Tekmo so zaznamovali odstopi vrhunskih slalomistk. Od prvih osmih tekmovalk kar štiri niso prismučale do cilja.

Svetovni pokal, slalom (Ž), izidi V ŽIVO:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.