Šport
17 ogledov

Ana Ivanovič napada zmago v Parizu

Ana Ivanović je na turnirjih za grand slam dvakrat igrala v finalu, a ostaja še Žurnal24 main
Druga na teniški lestvici WTA Srbkinja Ana Ivanović se pred začetkom drugega grand slama sezone Roland Garrosa ne more pohvaliti z dobro sezono na pesku.
 

Preberite še ...

Pred Roland Garrosom

Intervju: Katarina Srebotnik

Legenda: Mima Jaušovec

Ana Ivanović je turnir v Berlinu končala v polfinalu, kjer jo je premagala Rusinja Jelena Dementijeva , v Rimu pa jo je že v prvem kolu izločila Bolgarka Cvetana Pironkova . Lani je Ana Ivanović na OP Francije nastopila v finalu, kjer je gladko s 6:1 in 6:2 izgubila proti Belgijski Justine Henin . Po njeni upokojitvi je kar naenkrat postala prva favoritinja za naslov.

"Veliko sem trenirala gibanje na peščeni podlagi. Zelo pomembno bo, da bom odlično telesno pripravljena, da bom znala drseti, to je tisto, kar mi bo v veliko pomoč," pred vrhuncem sezone na pesku pravi Ivanovićeva. Pripravljena je spremeniti način igre na pesku, veliko pa je vadila pod budnim očesom kondicijskega trenerja: "Moram biti zelo močna, delo je zelo naporno, zato nujno potrebujem trenerja," razlaga Srbkinja.


Ana Ivanović po lanskem porazu v finalu letos naskakuje naslov. © Reuters

 

Če se vrne v formo iz lanske sezone bo na Roland Garrosu prav gotovo med glavnimi kandidatkami za naslov. Ivanovićeva je lani na OP Francije odlično igrala na šestih tekmah, še posebej v dvoboju z Marijo Šarapovo . V finalu je popolnoma popustila in je bila brez moči proti Henin. "Zelo sem vesela, ker se vračam v Pariz. S seboj nosim lepe spomine. Lansko finale je bilo nepričakovano, zares sem bila vesela velikega uspeha. Sedaj moram narediti še korak naprej. Vem, da sem tega sposobna, hkrati pa se zavedam, da bo zelo težko," pravi najboljša srbska teniška igralka.

V naslednjih mesecih ima Ivanovićeva pred seboj še nekaj pomembnih ciljev, vključno z olimpijskim turnirjem v Pekingu . "Olimpijske igre so zelo pomembne. Zelo sem vznemirjena, ker bom imela priložnost nastopiti na Kitajskem in predstavljati mojo državo. Zelo se veselim druženja s športniki in tega, da bom stanovala v olimpijski vasi," za konec pravi športnica.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.