Šport
84 ogledov

''Ana je imela dovolj, vedela je, da zmore''

52 zlata lisica Anže Petkovšek
Glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance Denis Šteharnik se je lahko v Mariboru razveselil novih stopničk svoje varovanke Ane Drev.

Drevova se je še drugič v tej sezoni zavihtela na drugo mesto svetovnega pokala, po Flachauu pred 14 dnevi je tokrat razveselila tudi domače navijače na 52. Zlati lisici v Mariboru.

Ob smučanju Drevove je seveda ob progi trepetal tudi Šteharnik, ki se je bolj kot na uvrstitev osredotočal na posamezne odseke in napake svoje varovanke. Čeprav je bil rezultata znova izredno vesel, pa je v vožnji smučarke iz Šmartnega ob Paki kot dober strokovnjak vseeno našel nekaj prostora za izboljšave.

"Nisem bil čisto prepričan, da ji bo uspelo, saj v zadnjih štirih, petih vratih ni dala vsega od sebe in sem se bal, da bo ravno to manjkalo do stopničk. Potem, ko se je razpletalo naprej, vidljivost je bila slabša, sonce je zašlo, sem si mislil, da stopničke bodo in ko se je zgodil še nesrečen odstop Lare Gut, sem vedel, da je to to," je po novem uspehu Drevove dejal Šteharnik.

''Če je to zdržala...''

Trener vidi največji napredek svoje varovanke predvsem v psihični pripravi. "Že dolgo je bila suverena in dobro pripravljena, zna se zbrati na drugo vožnjo in prvič je bila v taki situaciji, da se je morala zbrati tudi pred domačim občinstvom. Če je to zdržala, potem ni težav za naslednje tekme, naredila je velik preskok in ob tem ji lahko le čestitam," je povedal Šteharnik.

Slovenski strateg je vseskozi vedel, da je Drevova vsaj glede na trening lahko povsem blizu najboljšim tudi na tekmi. "Vseskozi se ukvarjamo z nastavitvami, izboljšavami, a preskok je Ana naredila v tem, da imela dovolj dejstva, da je na treningih blizu, na tekmi pa ne povsem. Potem, ko je že lani in predlani prihajala zraven, se na tekmi to nekako ni zgodilo. Tega ji je bilo zdaj dovolj, začutila je svojo priložnost, vedela, da je lahko zraven. Tokrat ni smučala za odtenek slabše, pač pa tudi na tekmi tako kot na treningu in ob tem se ni bati za uspehe vnaprej," je dejal Šteharnik.

''Rezultat velika motivacija za vse''

Predvsem ga veseli, da celotna ekipa deluje homogeno in uigrano. "Tak rezultat je prav gotovo velika motivacija za vse. Dekleta so zelo dobra ekipa, z njimi je veselje delati, s trenerji, serviserji, če ekipa deluje kot eno, tako delujejo tudi punce, ki navijajo ena za drugo, si pomagajo in je res veselje delati s tako ekipo," je povedal.

Za jutrišnji slalom na Zlati lisici ni želel dajati ocen. "Težko rečem, kaj bo jutri, Ana Bucik, Maruša Ferk in Katarina Lavtar so na visoki ravni. Ne morem napovedati stopničk, lahko pa napovem dva ali tri zelo dobre rezultate," je pred nedeljskim slalomom še dejal Šteharnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.