Šport
21 ogledov

Anaheim dobro sekundo pred koncem do zmage

Anaheim Ducs. Reuters
Vancouver Canucks niso mogli biti zadovoljni po gostovanju pri Anaheim Ducks. Čeprav so s težkega gostovanja iztržili točko, so bili precej blizu drugi, ki pa so jim jo domači izmaknili sekundo pred koncem podaljška.

Ko igraš v gosteh pri eni od najboljših ekip lige, verjetno stežka pričakuješ lahko tekmo in novi dve točki. A Vancouver, ki se močno bori za vstopnico za končnico, je bil v noči na ponedeljek blizu temu uspehu, ko se je meril proti Anaheim Ducks

Po pvi tretjini so Kanadačani vodili z 2:0, po dveh zadetkih po igri z igralcem več, ko sta bila uspešna Ryan Kesler in Henrik Sedin. Vodstvo so gostje zapravili že v drugem delu igre, ko so se domači vrnili in izid izenačili pred zadnjo tretjino. Le 24 sekund je potreboval Saku Koivu, da je rezultat znižal, preden ga je v 37. minuti Matt Beleskey poravnal.

Vancouver je znova bolje krenil v zadnji del igre in si po dobri minuti priigral prednost zadetka. Tokrat je zadel Kevin Bieksa, še tretjič pa je bil med podajalci Daniel Sedin. Kakšno morebitno veselje gostov je slabo minuto in pol pred koncem preprečil Nick Bonino in ekipi poslal v podaljšek. Domači so tam čakali vse do zadnje sekunde, da so pomendrali upe gostov z zadetkom Coreya Perryja.

Golijada v Pittsburghu

Največ zadetkov so lahko gledaci videli v Pittsburghu, kjer so se domači Pingvini merili z Winnipeg Jets. Padlo je kar enajst zadetkov, od tega sedem v drugem delu igre. Tudi na tej tekmi so bili gostje tisti, ki so na prvi odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. Pred zadnjo tretjino je prednost Winnipega znašala le še gol, zadnja tretjina pa je bila v znamenju domačih, ki so le vknjižili novo zmago s 6:5.

Kar trije igralci so tekmo končali s po dvema zadetkama in asistenco. Za domače sta ta uspeh dosegla Evgeni Malkin in James Neal, pri gostih pa je bil najnatančnejši Evander Kane. Čeprav sta vratarja prejela lepo število zadetkov, sta zbrala tudi precej obramb. Gostujoči čuvaj mreže Al Montoya je ubranil 33, domači Marc-André Fleury pa 29 strelov nasprotnika.

Liga NHL, izidi:

Pittsburgh Penguins : Winnipeg Jets 6:5
Carolina Hurricane : Nashville Predators 2:1
Chicago Blackhawks : San Jose Sharks 2:3**
Edmonton Oilers : Tampa Bay Lightning 5:3
Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 4:3*

* zmaga po podaljšku
** zmaga po izvajanju kazenskih strelov

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.