Šport
9 ogledov

Anaheim odpihnil Chicago, zdaj že na -3

chicago blackhawks Reuters
Derbi najboljših ekip zahodne konference severnoameriške hokejske lige je pripadel moštvu Anaheim Ducks, ki je doma premagalo Chicago Blackhawks s 4:2. Chicago (51 točk, 24 zmag) ima pred Anaheimom tako le še prednost treh točk (48 točk, 22 zmag).

Anaheim je bolje začel tekmo. Že po minuti in 24 sekundah je padel prvi zadetek, natančen je bil Peter Holland (1:0), po dobrih dveh minutah je izid poravnal Jonathan Toews (1:1). Chicago je prvič in zadnjič povedel v 32. minuti, ko je v polno zadel Nick Leddy (1:2), v zadnji tretjini pa so nadzor na ledu znova prevzeli domači hokejisti.

V 55. minuti je izid na 2:2 poravnal Bobby Ryan, podal je Ryan Getzlaf, po zadetku 42-letnega finskega veterana Teemuja Selanneja, podajalec je bil znova Getzlaf, so racmani le dobro minuti kasneje povedli s 3:2, 21 sekund pred koncem pa je izid na 4:2 postavil Sheldon Souray. Selanne se je veselil svojega že 670. gola v ligi NHL, ki je bil v tej sezoni njegov prvi zadetek po devetih tekmah "suše".

Vratar domačih Jonas Hiller je zaustavil 22 strelov, Anaheim pa je v klubsko zgodovino vpisal nov rekord s 13 zaporednimi zmagami na domačem ledu v eni sezoni, hokejisti iz vetrovnega mesta so sicer šele tretjič v skrajšani sezoni izgubili že po rednem delu.

Zelo so se zabavali

"Seveda nam zmaga na takšnem derbiju veliko pomeni. Chicago je nedvomno zaznamoval sezono, ko se je že tako zgodaj odlepil, vendar pa smo jim mi ves čas potihoma sledili in smo se zdaj približali le na tri točke. Vsekakor smo se pri tem zelo zabavali in upam, da se bo ta naš vzpon nadaljeval," je bil zadovoljen lastnik odločilnega zadetka, s katerim so se "rački" znova vrnili v igro, Bobby Ryan.

Na vseh ponoči odigranih tekmah so zmagovalna moštva dosegla po štiri zadetke. Ekipa Toronto Maple Leafs je na domačem ledu premagala moštvo Tampa Bay Lightning s 4:2. Nekdanji soigralci Pesničana Jana MuršakaDetroit Red Wings, so doma klonili proti Minnesota Wild z 2:4, v Edmontonu so zmagovalca odločili kazenski streli, gostujoči hokejisti San Jose Sharks so bili bolj zbrani in slavili s 4:3. Colorado Avalanche je bil s 4:3 na domačem ledu boljši od Dallas Stars.

Liga NHL, rezultati:

Toronto Maple Leafs : Tampa Bay Lightning 4:2
Detroit Red Wings : Minnesota Wild 2:4
Edmonton Oilers : San Jose Sharks 3:4*
Colorado Avalanche : Dallas Stars 4:3
Anaheim Ducks : Chicago Blackhawks 4:2
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.