Šport
8 ogledov

Anaheim še petič boljši od San Joseja

Veselje hokejistov Anaheima ob zmagovitem zadetku v 33 sekundi podaljška. Žurnal24 main
V nedeljo so v hokejski ligi NHL odigrali osem srečanj, štiri od njih so se končale po podaljšku oziroma kazenskih strelih. Islandersi so premagalo Ottawo, Anaheim je slavil v podaljšku.
 

Liga NHL

Washington : Philadelphia 4:6
Florida : Colorado 3:4*
Minnesota : Phoenix 4:1
St. Louis : Vancouver 3:4*
Ottawa : NY Islanders 1:3
Anaheim : San Jose 4:3*
Edmonton : Calgary 2:1
Nashville : Chicago 2:3*
*po podaljšku oz. kazenskih strelih

New York Islandersi so z rezultatom 3:1 po slabih petih letih znova premagali Ottawa Sanatorse. Z zadetkom Marca Andreja Bergerona so povedli v zadnji minuti prve tretjine, v drugem delu igre so gostje z golom Daniela Alfredsona izenačili na 1:1. Odločitev o zmagovalcu je padla v uvodnih minutah zadnje tretjine, ko je naprej drugič na srečanju in še drugič z igralcev več na ledu zadel Marc Andre Bergeron v 45 minuti in dve minuti zatem še Mike Combrie. Vratar New Yorka Rick DiPietro je zaustavil 31 poskusov nasportnikov iz kanadske prestolnice. Ottawa kljub porazu ostaja prva ekipa vzhodne konference ter druga najuspešnejša v ligi, Islandersi pa so se prebili na osmo mesto vzhodne konference, ki še pelje v končnico.

Vsi letošnji dvoboji med aktualnimi prvaki Anaheim Ducksi in San Jose Sharksi so bili zelo izenačeni, tako je bilo tudi tokrat, ko je odločil podaljšek. San Jose je prvo tretjino dobil z 2:1, po drugem delu igre so vodili 3:2 in tako je vse do zadnje minute kazalo na zmago San Joseja. Nato pa je v 60 minuti srečanja (28 sekund pred sireno) z golom za 3:3 podaljšek izsilil Doug Weight. Na krilih izenačujočega zadetka so hokejisti Anaheima četrti in obenem zmagoviti gol dosegli v 33 sekundi podaljška, zadel je Francois Beauchemin. San Jose je tako končal z nizom desetih gostujočih zmag, Anaheim pa je še petič na šestih letošnjih srečanjih premagal rivale iz Kalifornije. Obojim pa se ni bati za uvrstitev v končnico, San Jose (trenutno drugo mesto na zahodu) jo ima že zagotovoljeno, Anaheim (trenutno sedmi) pa bo moral še nekajkrat zmagati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.