Šport
9 ogledov

Anaheim v domači trdnjavi spet na vrh lige

anaheim ducks Reuters
Anaheim Ducks so v domačem Honda Centru na začetku lige NHL zmagali še desetič zapored in proti Tampa Bay Lightning izenačili klubski rekord (1:0).

Za niz 9-0-1 (devet zmag in ena po podaljšku) Anaheim Ducks v letošnji sezoni lige NHL je 5,2 sekunde pred koncem podaljška "zadel" center Ryan Getzlaf, ki je napeto tekmo v Honda Centru odločil s precej srečnim golom proti Tampa Bay Lightning.

Kapetan Račkov je prodrl po levem krilu in streljal proti Benu Bishopu, plošček pa je pristal blizu golove črte, kjer ga je nenamerno v mrežo potisnil Richard Panik. Bishop (41 obramb) je tako izgubil vratarski obračun z Jonasom Hillerjem (31), Anaheim pa je prekinil niz petih tekem brez zmage in znova prevzel vodstvo na lestvici lige.

Dva tako dobra že dolgo ne

"To je bila ena najboljših predstav obeh vratarjev, kar sem jih videl v zares dolgem času," je čuvaja mreže pohvalil zmagoviti strateg Bruce Boudreau. Anaheim ima zdaj 35 točk, eno več od tokrat prostih Chicago Blackhawks. Los Angeles Kings bodo z Anžetom Kopitarjem igrali v noči na nedeljo po slovenskem času s hitom sezone Colorado Avalanchem.

Anaheim je z devetimi zmagami in enim porazom na domačem ledu dosegel rekordni domači izkupiček na začetku lige v zgodovini kluba. Izgubil je pred dvema dnevoma, ko 61 sekund pred koncem je zapravil vodstvo v dvoboju z New Jersey Devils, ko je avtogol v podaljšku nesrečno zabil Ben Lovejoy.

Novinec odločil še drugič v nekaj dneh

"Današnja zmaga je zato še pomembnejša. Igrali smo izvrstno in čvrsto v obrambi. Neverjeten pa je bil delež vratarja, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno," je dejal kapetan Ryan Getzlaf, ki je dosegel edini zadetek na tekmi vsega 5,2 sekunde pred koncem podaljška.

V dvoboju med ekipama Calgary Flames in Florida Panthers je zmagala prva s 4:3, vendar šele po kazenskih strelih. V šesti izmenjavi strelov je bil za odločilni zadetek uspešen novinec v ligi Sean Monahan, ki je v kazenskih strelih odločil dvoboj še drugič v tednu dni.

Sidney Crosby, ki je s 30 točkami najboljši strelec lige (Kopitar je z 22 točkami 24.), je svoj dvesto petdeseti gol v NHL zadel minuto in 12 sekund pred koncem tekme in s tem odločil dvoboj med ekipama Pittsburgh Penguins in New York Islanders (4:3). Ekipa Washington Capitals je z dvema goloma prvega strelca lige Aleksandra Ovečkina doma izgubila z Montreal Canadiens z 2:3, igralci Vancouver Canucks pa so odpravili Columbus Blue Jackets (6:2).

Liga NHL, rezultati:

Pittsburgh : New York Islanders 4:3
Washington Capitals : Montreal Canadiens 2:3
Calgary Flames : Florida Panthers 4:3**
Vancouver Canucks : Columbus Blue Jackets 6:2
Anaheim Ducks : Tampa Bay Lightning 1:0*
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.