Šport
70 ogledov

Anastasov je pripravljen

Dalibor Anastasov je na dvoboj odlično pripravljen.
1/27
Žurnal24 main
Eden najboljših in najatraktivnejših slovenskih MMA borcev Dalibor Anastasov je za zurnal24.si pred sobotnim WFC spektaklom v dvorani Tivoli strnil svoje misli.

Dalibor Anastasov je z le nekaj besedami opisal svoja pričakovanja pred borbo proti Poljaku Marcieju Gorskemu: "Pričakujem dobro in atraktivno borbo. Morda borbo večera. To je predvsem odvisno od odziva gledalcev, saj je možno, da jim bo kdo drug bolj všeč." Anastasov je borilne športe začel trenirati razmeroma pozno, pri 21 letih. V Ljubljani ima svoj klub borilnih veščin, v katerem je dobrodošel vsakdo, ki si želi spoznati z različnimi borilnimi veščinami.

V soboto bo na spektaklu WFC (World Freefight Challenge) v MMA-slogu v ringu iz oči v oči zrl z Marciejem Gorskim. Prvotno bi se moral Anastasov sicer pomeriti z Italijanom Marcom Santijem, ki je nastop odpovedal zaradi poškodbe. To Daliborja ne moti, saj se v pripravah na dvoboj ni posebej posvečal slogu Santija. "Na dvoboj sem se pripravljal slaba dva meseca. Nisem pa imel nekih posebnih priprav niti za Santija niti za Gorskega. Priprave sem oddelal predvsem v smislu dolgoročnosti. Poleg tega se mi ni zgodilo prvič, da so mi nasprotnika zamenjali tik pred zdajci. Sam to štejem predvsem kot eno izkušnjo več," je dejal Anastasov in dodal, da pripravam na nasprotnega borca nikoli ne posveča veliko časa. Kljub temu pa si je ogledal posnetek Poljaka: "Tekmeca ne poznam najbolje. Ogledal sem si le en njegov posnetek borbe. Ocenil sem ga na svoj način in zdi se mi, da sem ga zelo dobro ocenil."

Daliborja smo povprašali tudi, če bo čutil pritisk domače publike: "Pritiska domačih gledalcev ne bom čutil. Bolj čutim pritisk zaradi tega, ker bo v Ljubljani tudi moj naslednji nasprotnik Britanec Paul Daley. Morda bom zaradi tega čutil malo več pritiska, zaradi česa drugega pa ne." V nadaljevanju pogovora je Anastasov dejal, da se bo na borbo s Paulom "Semtexom“ Daleyjem pripravil tako kot je treba in da niti najmanjše podrobnosti ne bo prepustil naključju. Ker se bo Dalibor pomeril v zadnji borbi večera, bo imel odlično priložnost, da sposobnosti svojega naslednjega nasprotnika preveri v živo. Ob tem smo pomislili, da bo borba proti Poljaku le ogrevanje, toda Dalibor je hitro zavrnil to možnost: "Ne, to ne bo ogrevanje, saj ponavadi ravno na ogrevanju izgubiš. Poljaka tretiram kot vsakega drugega nasprotnika. Bo pa moj naslednji nasprotnik prisoten v moji glavi."

Za konec nam je eden najboljših slovenskih borcev razkril še svoje načrte za prihodnost: "Moje ambicije so povezane tudi s tujino. Trenutno me najbolj vleče na Nizozemsko, saj si moram najprej nabrati dovolj izkušenj. Nato pa bosta prišli na vrsto tudi Amerika in Japonska, kjer so borilni športi bolj razviti. Tam je dobra borba, ni pa veliko treninga. Ravno zato je Bojan Kosednar - Želva izgubil, kajti če bi morda prej odšel še kam drugam in šele nato na Japonsko bi se vse skupaj morda razvilo povsem drugače. Jaz imam svoj načrt dela vsekakor zastavljen dolgoročno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.