Šport
8 ogledov

Ančić zopet na bolniški

Mario Ančić bo svoje izkušnje v prihodnosti prenašal na mlade hrvaške športnike. Žurnal24 main
Hrvaška teniška igralca Mario Ančić in Ivan Ljubičić sta tik pred olimpijskimi igrami v nezavidljivem položaju. Ančić je nastop na igrah zaradi kronične utrujenosti že odpovedal.

Hrvaški teniški igralec Mario Ančić je moral odpovedati sodelovanje na odprtem prvenstvu ZDA. Petindvajsetletni Ančić na US Openu ne bo nastopil že drugič zapored, lani ga je ustavila poškodba levega ramena. Ančić je pred kratkim že prebolel mononukleozo, še naprej pa ga spremlja kronična utrujenost, ki mu onemogoča enakovreden boj s tekmeci. Natančna diagnoza omenjenih težav še ni znana, kljub temu pa se je Hrvat odločil za odpoved nastopa na olimpijskih igrah. "Dva tedna nisem treniral, saj sem se želel spočiti. Ob ponovnem poskusu treniranja sem ugotovil, da tokrat ne bo šlo," je razočarano dejal Ančić. Kljub neprijetnostim se ne misli predati, saj se zaveda, da se je uspel iz podobnih situacij že večkrat vrniti.

Neznana je tudi usoda njegovega teniškega partnerja Ivana Ljubičića, ki se bori z raztrganino mišice na levi nogi. V običajnih pogojih bi rehabilitacija trajala tri tedne. Intenzivna laserska terapija, ki se ji je predal Ljubičić, pa kljub vsemu ohranja upanje na morebiten nastop na olimpijskih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.