Šport
27 ogledov

Andreja na generalki veliko boljša

Andrej Jerman ima na smukaško progo Stelvio v Bormiu lepe spomine. (Foto: www.al Žurnal24 main
Slovenska smukača, Andrej Jerman in Andrej Šporn, sta na zadnjem treningu pred sredinim smukom v Bormiu osvojila osmo in enajsto mesto ter tako popravila vtis s prvega treninga.

Pred smukom v Bormiu so alpski smučarji v torek opravili še zadnji uradni trening, na katerem se je z osmim časom dobro odrezal Andrej Jerman, ki je lani prav na Stelviu osvojil svojo drugo zmago na smukih, ki štejejo za svetovni pokal alpskih smučarjev. Najhitrejši je bil Avstrijec Klaus Kröll (2:01,56), drugi je bil njegov rojak Mario Scheiber (+0,58), tretji čas drugega treninga pa je vpisal švicarski veteran Didier Cuche (+0,70).

Tržičan Jerman je veliko bolje odpeljal v primerjavi s ponedeljkovim treningom, ko je bil sicer 14., vendar pa s precejšnjim zaostankom (+3,21). Tokrat je za najhitrejšim zaostal 1,63 sekunde, hitrejši od Jermana pa so bili še Američan Bode Miller (+0,85), Italijan Stefan Thanei (+1,41), Avstrijec Michael Walchhofer (+1,52) in Kanadčan Robie Dixon (+1,60).

Precej bolje kot na prvem treningu se je na drugem odrezal tudi Kranjskogorčan Andrej Šporn, ki je deseterico zgrešil za sedem stotink. Z zaostankom +1,89 je vpisal 11. čas, ki ga je delil z Avstrijcem Georgom Streitbergerjem. Šporn je prvi trening končal na 32. mestu (+5,32).

Med najhitrejših trideset sta se uvrstila tudi Gašper Markič, z zaostankom 2,67 sekunde je vpisal 24. čas drugega treninga, in Andrej Križaj, ki je bil 28. (+3,01). Rok Perko je bil 47. (+4,97).

Smuk bo na sporedu v sredo, z začetkom ob 11.45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.