Šport
55 ogledov

Vsaka zgodba ima dve plati

marcel kittel EPA
Ukrajinski kolesar Andrij Grivko je prevzel odgovornost za incident na kolesarski dirki po Dubaju, a poudaril, da Marcel Kittel ni bil povsem nedolžen.

Ukrajinec Andrij Grivko je moral predčasno zapustiti kolesarsko dirko po Dubaju, potem ko je med etapo v glavo udaril zmagovalca uvodnih dveh preizkušenj, Nemca Marcela Kittla, in mu prebil arkado.

Kittel je bil nad incidentom ogorčen in kasneje na družabnih omrežjih zapisal, da za opravičilo ukrajinskega tekmeca ne bo imel posluha. ''Kar je storil Grivko, je sramota za naš lep šport,'' je fotografiji okrvavljenega obraza pripisal kolesar ekipe Quick-Step Floors.

Grivko je bil posledično izključen iz tekmovanja. Njegovo moštva Astana je odločitev pozdravilo in v imenu celotne ekipe Kitttlu ponudilo opravičilo.

''Dirka je bila zelo težka zaradi vetra. Zgodilo se je nekaj nervoznih in nevarnih trenutkov. V enem takšnih so Andriju Grivku popustili živci in udaril je Marcela Kittla. Ne glede na vzroke za incident, moramo priznati, da je naš kolesar ravnal napačno. To je nešportno in nesprejemljivo. Opravičujemo se Kittlu. Astana vedno stremi k najvišjemu nivoju športne etike. Povsem se strinjamo z odločitvijo žirije, da Grivka izključijo z dirke,'' so sporočili iz ekipe in napovedali dodatne sankcije za kolesarja.

Grivko se po dirki ni pogovarjal z novinarji, ampak se je vrnil v hotel, kasneje pa je vendarle razkril svoj pogled na nesrečni dogodek. ''Želel je moje mesto. Odrival me je znova in znova. Z roko sem ga želel odriniti nazaj. Morda me ni razumel. Ne vem. Ko je polomil očala, je postal zelo jezen,'' je povedal Ukrajinec.

''Zmagati moraš z nogami, ne pa z rameni. V šprintu bi še nekako razumel, saj je borba za položaje. Na sredini dirke pa to ni normalno,'' je dodal Grivko, ki spoštuje odločitev vodstva tekmovanja. ''Strinjam se z odločitvijo. Ni težav. Vsi se moramo spoštovati med seboj. Čeprav je vodilni, ne more izrivati ostalih. To je nevarno za vse.''

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.