Šport
30 ogledov

Andy Roddick slavil na domačih tleh

Andy Roddick Reuters
Američan Andy Roddick je zmagovalec turnirja serije ATP 250, ki je potekal v Atlanti. V finalu je nekdanji prvi igralec sveta premagal Gillesa Mullerja, s čimer je osvojil že 32. lovoriko v karieri. Po zaslugi zmage se je Roddick na lestvici ATP pomaknil pet mest višje.

Še slika za anake in Federer in Nadal sta lahko začela veliki finale. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ameriški teniški igralec Andy Roddick je zmagal na turnirju ATP v Atlanti z nagradnim skladom 477.900 dolarjev. Četrtopostavljeni igralec je v finalu z 1:6, 7:6 (2) in 6:2 ugnal Luksemburžana Gillesa Mullerja. Roddick je v letošnjem koledarskem letu osvojil dva turnirja, prvič je slavil v Eastbournu. Z zmago na domačih tleh je 29-letnik zaslužil 86.270 ameriških dolarjev.

Po številu osvojenih turnirjev je Američan med vsemi aktivnimi igralci na tretjem mestu (32), takoj za Švicarjem Rogerjem Federerjem (75) in Špancem Rafaelom Nadalom (50). Za njimi sledita Novak Đoković (30) in Lleyton Hewitt (29). Vseh pet igralcev je v karieri osvojilo turnir za grand slam, prav tako pa je vsak izmed njih v določenem trenutku zasedal prvo mesto lestvice ATP.

Andy Roddick je v zadnjem desetletju veljal za enega najboljših tenisačev na svetu. Po nedavni poškodbi je njegov nivo igre nekoliko upadel, s tem pa je Američan nazadoval tudi po lestvici ATP. Počasi, a vztrajno se zmagovalec US Opna iz leta 2003 vrača na pota stare slave in gradi svojo samozavest. Glede na njegove pretekle rezultate na travnati površini in trenutni dobri formi bi lahko Roddick na olimpijskih igrah v Londonu ogrozil najboljše tenisače. Ne nazadnje je letos že premagal tudi prvega igralca sveta Rogerja Federerja.

 

Cibulkova do drugega turnirja v karieri

Slovakinja Dominika Cibulkova je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Carlsbadu z nagradnim skladom 740 tisoč dolarjev. V finalu je s 6:1 in 7:5 premagala Francozinjo Marion Bartoli, sicer drugo nosilko turnirja. Za slovaško igralko je to drugi naslov v karieri, prvega je osvojila lani v Moskvi. "Igrala sem dobro skozi celotno tekmo, v zadnjih finalih sem bila živčna. To je bilo prvič, da sem se prepustila – vse je šlo po načrtu," si je po dvoboju oddahnila Cibulkova in dodala, da je po menjavi trenerja na igriščih zdaj bolj sproščena.

Atlanta, ATP 250, finale (477.900 dolarjev):

Andy Roddick (ZDA/4) - Gilles Muller (Luk) 1:6, 7:6 (2), 6:2

Carlsbad, WTA, finale (740.000 dolarjev):

Dominika Cibulkova (Slk/2) - Marion Bartoli (Fra/1) 6:1, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.