Šport
18 ogledov

Anelka: "J**i se, k****n sin"

Žurnal24 main
Po poročanju časnika L'Equipe je Nicolas Anelka selektorju Raymondu Domenechu zabrusil zgornje besede med tekmo z Mehiko. Francoski napadalec je že zapustil ekipo in se vrača v Francijo.

 

Zaradi nespodobnega vedenja do trenerja med polčasom zadnje tekme proti Mehiki, je Francoska nogometna zveza iz reprezentance izključila napadalca Nicolasa Anelkaja. Nogometaš se bo v Francijo vrnil v nedeljo, že v ponedeljek pa ga čaka zaslišanje pred disciplinsko komisijo Francoske nogometne zveze.

 L'Eqipe namreč poroča, da naj bi ob polčasu tekme z Mehiko (0:2) Nicolas Anelka svojemu šefu, ko mu je ta očital slabo igro, zabrusil kar: "J**i se, umazani kurbin sin!“ Selektor ga je za kazen zamenjal z Andrejem-Pierrom Gignacom. Živčnost se je razširila tudi med druge igralce, tako naj bi William Gallas enemu od novinarjev pokazal srednji prst.

 

 

Na Anelkovo dejanje se je že odzvala francoska nogometna zveza. "Če je res izrekel te besede, nima več kaj početi na svetovnem prvenstvu. Če je to res, ne vem, zakaj je bil v petek sploh na treningu,“ se sprašuje podpredsednik krovne francoske nogometne organizacije Christian Teinturier: "Takoj bi ga morali vreči iz ekipe, druga možnost pa je opravičilo."

O reprezentančnih zdrahah razmišlja tudi francoska ministrica za šport Roselyne Bachelot: "Velik pritisk, s katerim se morajo spopadati francoski reprezentanti, ni opravičilo za takšno vedenje. Igralci se morajo zavedati, da nosijo francosko majico in da se mnogi mladi zgledujejo po njih. Zaradi tega se morajo venomer vesti dostojanstveno.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.