Šport
23 ogledov

Angleži in Nizozemci obiskali Auschwitz

Van Persie Kuyt Bouma Nizozemska Bolgarija prijateljska tekma Amsterdam Reuters
Nizozemski in italijanski nogometaši so pred prihajajočim evropskim prvenstvom obiskali koncentracijsko taborišče Auschwitz. S tem so se pridružili Nemcem, ki so taborišče obiskali pred tednom dni.

Nizozemska in italijanska nogometna reprezentanca, ki se bosta v prihodnjih dneh merili na evropskem nogometnem prvenstvu, ki ga bosta skupaj gostili Poljska in Ukrajina, sta obiskali nekdanje koncentracijsko taborišče Auschwitz in se poklonili žrtvam nacističnih zločinov. Taborišče so pred dnevi obiskali tudi nemški nogometaši.

"To, kar se je zgodilo tukaj, se ne tiče le enega naroda, ampak celotnega človeštva. Njihova bolečina je tudi naša," je v knjigo gostov v muzeju v Auschwitzu zapisala italijanska delegacija. Koncentracijsko taborišče so obiskali tudi Nizozemci in na spominski zid obesili venec.

Prejšnji teden je Auschwitz obiskala tudi nemška delegacija, obisk taborišča pa so napovedali tudi v angleški reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.