Šport
16 ogledov

Angleži jezo stresli na oba Ashleyja

ashley young ashley cole jermain defoe EPA
Angleška nogometna zveza se je postavila v bran Ashleyju Colu in Ashleyju Youngu, ki sta na socialnem omrežju Twitter postala tarča razjarjenih angleških navijačev. Oba sta namreč na četrtfinalnem obračunu proti Italiji zgrešila strel z bele točke, angleška zveza pa je komentarje označila za popolnoma nesprejemljive.

Oba Ashleyja v izbrani vrsti Roya Hodgsona sta si jezo otoških navijačev nakopala po zaslugi zgrešenih strelov z bele točke na četrtfinalnem obračunu proti Italiji v Kijevu, kjer so se po izvajanju enajstmetrovk z rezultatom 4:2 napredovanja veselili azzuri. Angleška zveza je že izrazila skrb nad rasističnimi opazkami, katerih tarča sta na Twitterju postala oba angleška reprezentanta.

''Zaskrbeljeni smo zaradi poročil o domnevni verbalni zlorabi, ki se nanaša na Ashleyja Cola in Ashleyja Younga. Na Euru 2012 sta pravkar dala vse od sebe za reprezentanco in sporočila s takšno vsebino so povsem nesprejemljiva,'' so zapisali v uradni izjavi.

Cole in Young sta se skupaj z reprezentanco domov vrnila v ponedeljek, kjer sta hitro postala glavna tarča jeznih navijačev. Eden izmed uporabnikov, ki je imel na račun obeh nogometašev povedati kar nekaj močnih besed, je kasneje zapisal: ''Vse, kar lahko rečem, je, da sem se šalil. Pomirite se malo. Policija ve, da je bila šala, in upam, da me ne bodo nadlegovali.'' Medtem pa je nekdo drug dodal: ''Policija me ne bo nadlegovala, to vam lahko zagotovim.'' ''Obveščeni smo bili o domnevnih rasističnih komentarjih na socialnem omrežju Twitter, zato smo že začeli preiskavo,'' pa je zapisal predstavnik policije in dodal, da v tem trenutku še ni prišlo do nobene aretacije.

Takšni primeri izražanja rasne nestrpnosti na Twitterju pa še zdaleč niso osamljeni. Marca je bil 21-letni študent Liam Lacey obsojen na 56 dni zapora, ko je na svojem Twitter profilu na podlagi rasnih značilnosti ozmerjal dva uporabnika in se norčeval iz Fabriceja Muambe, ki se je na srečanju med Tottenhamom in Boltonom zgrudil na tla zaradi srčnega zastoja. Čeprav se je srce nogometaša Boltona ustavilo za več kot uro, je na srečo preživel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.