Šport
21 ogledov

Angleži: Morda bo moral kdo spakirati

John Terry je med nedeljsko tiskovno konferenco povedal, da bo verjetno na večer
1/10
Žurnal24 main
V angleški nogometni reprezentanci po dveh neodločenih izidih na svetovnem prvenstvu proti ZDA in Alžiriji dobesedno vre. Zvečer krizni sestanek selektorja Fabia Capella in igralcev.

V angleškem taboru po le dveh točkah po dveh tekmah in slabi igri predvsem proti Alžiriji vre. Prišlo je celo do tega, da nekateri namigujejo, da bo po nedeljskem sestanku s selektorjem Fabiom Capellom moral kdo med igralci predčasno domov. To se je že zgodilo v francoski izbrani vrsti, v kateri je letalsko karto za domov po sporu s selektorjem Raymondom Domenechom moral (pre)hitro izkoristiti Nicolas Anelka.

Angleži se bodo morali po dveh remijih reševati na zadnji predtekmovalni tekmi proti Sloveniji. Tekma bo na sporedu v sredo, 23. junij, v Port Elizabethu. Angleži za zdaj niso navdušili, a ker proti slovenski vrsti nujno potrebujejo zmago, bodo čez tri dni gotovo "nabrušeni".

V najboljšem položaju Slovenci
V skupini C je na veselje slovenskih ljubiteljev nogometa po dveh kolih na vrhu Slovenija s štirimi točkami, ZDA in Anglija imata po dve, Alžirija pa je zadnja z eno točko. A prav vse je še odprto glede napredovanja v osmino finala, tako da se nogometni privrženci upravičeno lahko veselijo sredinih obračunov.

"Če menimo, da je nekaj treba narediti, potem bomo to storili na današnjem sestanku, kjer si bomo v obraz povedali, kaj je šlo narobe. Nima smisla nečesa skrivati, pa tudi če gre za spor s selektorjem," je dejal branilec John Terry in povlekel paralele s francosko ekipo: "Vidim, da je moral Nicolas Anelka oditi domov, ker je na glas povedal svoje mnenje. Mogoče bo tudi po našem večernem sestanku moral kdo sesti na letalo."

Terry sicer pravi, da popolnoma podpira Capella. "Ima svojo filozofijo, ki je doslej delovala. Ne smemo iskati izgovorov za našo igro v selektorju. Še vedno smo enotni in bomo poskušali zmagati proti Sloveniji. Na tekmi proti Alžircem je pri vseh manjkala strast. Prepričan pa sem, da bo vsak igralec v sredo nabrušen," pravi Terry.

Igralec Chelseaja je namignil, da bo v sredo priložnost za igro dobil dosedanji - tehnično dovršen - krilni soigralec pri londonskem klubu Joe Cole. "Pri Chelseaju nam je njegova vrnitev po poškodbi pomenila veliko. Joe in Wayne Rooney sta edina igralca, ki lahko dejansko odpreta tekmečevo obrambo. Zato sem prepričan, da če bo Joe dobil priložnost, jo bo tudi izkoristil," meni steber angleške in Chelseajeve obrambe.

Potrditev, da so stvari ušle z vajeti pa bi bilo lahko tudi dejstvo, da je vodstvo angleške nogometne zveze pred tekmo s Slovenijo še enkrat podprlo selektorja Capella. "Fabio ima pogodbo z nami do leta 2012 in nič se ni spremenilo," je v nedeljo za BBC povedal tiskovni predstavnik zveze Adrian Bevington.

Se bo ponovilo leto 1958?
Anglija na svetovnih prvenstvih ni izpadla v predtekmovanju od leta 1958, ko se je morala hitro posloviti vrsta Walterja Winterbottoma. Po slabih začetkih tako na SP 1986 kot 1990 so si Angleži pot v nadaljevanje tekmovanja priborili prav z zmagami v tretji tekmi v skupini. Terry verjame, da bo tako tudi tokrat. "Res moramo iti v tekmo z mišljenjem, da je to tekma, ki bo pomenila polom ali vzpon naše ekipe. Zaradi reprezentance sem se družini odrekel za mesec dni ali več, zato sem zelo odločen. Hočem zmagati na tem turnirju. Nočem že v sredo zapustiti Južne Afrike," je zaključil Terry.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.