Šport
14 ogledov

Angleži ne objokujejo Ferdinanda

Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester EPA
Odločitev selektorja angleške reprezentance, da v izbrano vrsto ne imenuje Ria Ferdinanda, še vedno odmeva v otoških medijih. Steward Downing vztraja, da se igralci ne vmešavajo v odločitev glavnega trenerja, zato se o odsotnosti nogometaša Manchester Uniteda ne pogovarjajo veliko.

Branilec Manchester Uniteda Rio Ferdinand ni našel svoje poti na seznam 23 igralcev, ki jih je za Euro vpoklical Roy Hodgson. Kljub odpovedi Garyja Cahilla pa se zgodba za Ferdinanda ni prav nič spremenila, saj je prosto mesto zasedel nogometaš Liverpoola Martin Kelly.

Predstavniki Ria Ferdinanda so zato angleško nogometno zvezo obtožili, da nekdanjemu kapetanu reprezentance ni izkazala primernega spoštovanja. Predsednik zveze David Bernsetin je ob prihodu Angležev na Poljsko zatrdil, da pogovor o Ferdinandu ne pride v poštev. Na vprašanje, ali se o Hodgsonovi odločitvi med seboj pogovarjajo igralci, pa je Stewart Downing zatrdil: "Ne, nikakor ne. Strinjali se bomo, kogarkoli selektor izbere. Sam se osredotočam na svojo nalogo in razlog, zakaj sem tu, in prepričan sem, da ostali igralci razmišljajo podobno."

Evra presenečen nad odločitvijo

Nogometaš Manchester Uniteda Patrice Evra pa je izrazil začudenje nad tem, da Ferdinand ni bil vpoklican v reprezentanco. Evra ni prepričan, zakaj njegov soigralec pri rdečih vragih ni dobil naknadne priložnosti, a vseeno zaupa v odločitev angleškega selektorja. "Zares sem presenečen, da Rio ne igra. Je velik in močan igralec in sploh ne vem, kaj se dogaja," je za The Sun povedal 31-letnik. "Morda ima Rio vse razloge, da je razočaran. Razočaran sem zanj, ker je dober igralec. V naslednjih nekaj dneh mu bom poslal sporočilo, da vidim, kako se počuti," je dodal Evra. "Spoštujem vse igralce v angleški ekipi. Nekateri pravijo, da novi selektor igralcev ne pozna dovolj dobro, toda za primer poglejte Roberta Di Mattea iz Chelseaja. Prišel je in osvojil Ligo prvakov. Anglija že dolgo ni ničesar osvojila, vendar bodo pripravljeni na trd boj. Ne zanimam se za poškodovane in pogrešane igralce, saj jih bodo nadomestili zelo dobri nogometaši," je dodal Senegalec.


Rooney verjame v zmago Anglije

Angleška reprezentanca letošnji Euro začenja z morda najmanjšimi pričakovanji v zadnjih letih, čeprav so od debakla pred dvema letoma v 17 tekmah zabeležili le dva poraza. Prihod Roya Hodgsona nekaj tednov pred začetkom turnirja in dolg seznam poškodovanih igralcev sta nekoliko omilila pričakovanja lačnega angleškega občinstva. "Poskusili bomo in nihče ne sme misliti, da smo prišli samo igrat. Če pogledate našo ekipo, ne vidim razloga, zakaj ne bi mogli zmagati. Dovolj dobri smo, da dosežemo polfinale ali finale. Takšen je naš cilj," je povedal Rooney. Anglež svoji reprezentanci ne bo mogel pomagati na prvih dveh obračunih, pridružil pa se jim bo lahko na tekmi proti Ukrajini. "Naredil sem napako in to je cena, ki jo moram plačati," je dodal 26-letnik. Rooney je do tega trenutka zelo zadovoljen z delom Roya Hodgsona, najbolj pa ga je razveselilo, ko ga je imenoval v ekipo.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:12 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **