Šport
16 ogledov

Angleži še kar divjajo

Angleški navijači EPA
Angleški navijači nadaljujejo z razgrajanjem v Franciji. V Lillu je francoska policija proti kakšnim 200 navijačem uporabila pendreke in solzivec. Za razliko od tekme v Marseillu pred dnevi pa se je položaj umiril.

Angleži so iz 40 kilometrov oddaljenega Lensa, kjer bo Anglija v četrtek igrala z Walesom, prišli izzivat v Lille, kjer je policija morala posredovati že na železniški postaji. V Lillu je bila danes namreč tekma med Rusijo in Slovaško (1:2), že konec tedna pa so se Angleži spopadli z ruskimi navijači, ki so Angleže na jugu Francije "stisnili v kot". Zaradi divjanja ruskih navijačev je Evropska nogometna zveza Rusiji prisodila celo pogojno izključitev z EP.

Tokrat je policija preprečila večje izgrede, po zraku je poletelo nekaj kozarcev in steklenic, večina obračunavanj pa je bila verbalnih. Vsekakor je evropski nogomet pred novo preizkušnjo, saj so sobotni dogodki nazorno pokazali, kako nasilni so nekateri navijači. Res je tudi, da so številni navijači, ki bodo tekme sicer spremljali v Lensu, nastanjeni v večjem Lillu, kjer je na voljo več ležišč in policiji to še otežuje delo, saj so trenutno tam navijači najmanj štirih reprezentanc. Že v nedeljo je v tem mestu težave povzročala tudi manjša skupina Nemcev.

Francoska policija poroča tudi o spopadu med angleškimi in valižanskimi navijači na vlaku iz Calaisa v Lille. Šesterica angleških huliganov bo o svojem početju razmišljala v francoskem priporu. Ta je zdaj bogatejši tudi za nekaj ruskih razgretežev, ki so jih danes v Lillu povezali s sobotnim nasiljem v Marseillu.

Ruski minister za šport Vitalij Mutko pa opozarja, da je nove izgrede nemogoče izključiti, saj meni, da so ruski navijači pogosto tudi tarča provokacij, včasih po so njegovem mnenju obtoženi tudi po krivici. Posamezne ruske navijače je francoska policija danes sicer priprla, a bila takoj deležna kritike iz Moskve, kjer pa je zunanji minister Sergej Lavrov okaral tudi posamezne navijače, ki so želeli na stadion pretihotapili pirotehniko.

Komentarjev 1
  • dragec 07:21 16.junij 2016.

    Bagra huliganska