Šport
18 ogledov

Angleži si ne zaslužijo napredovanja

Wayne Rooney je dobil zelo malo uporabnih žog. (Foto: Reuters)
1/17
Žurnal24 main
Angleži in Alžirci so na drugi tekmi drugega kola skupine C prikazali eno najbolj utrujajočih predstav na celotnem prvenstvu. Razšli so se kar z začetnim 0:0, na tekmi pa ni bilo pravih priložnosti.
Vse tekme tega SP s komentarjem v živo in podrobne statistike lahko spremljate tukaj.

Skupina C svetovnega prvenstva pred zadnjim krogom, ki bo v sredo, 23. junija, ostaja povsem odprta. Angleži so imeli v tekmi s papirnatim "outsiderjem" Alžirijo priložnost, da se prebijejo na vrh, a je niso izkoristili, tako da na njem s štirimi točkami ostaja Slovenija.

Izbranci Fabia Capella, ki so pred tekmovanjem veljali za ene izmed favoritov, so tako kot proti ZDA razočarali svoje navijače. Njihova igra ni prepričala nikogar, v več kot 90 minutah so si pripravili le eno pravo priložnost, ki pa je Frank Lampard ni izkoristil.

Utrinke s tekme Anglije in Alžirije si oglejte v zavihku "galerija".

Alžirci, ki so prvi dvoboj proti Sloveniji izgubili (0:1), so se proti Angležem odlično postavili. Z lahkoto so nadzirali napade favoriziranih tekmecev, tako da je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. Angleži so si v 33. minuti sicer pripravili lepo priložnost, toda Lampard tokrat ni bil razpoložen, tako da so igralci na odmor odšli brez doseženega dosežka.

V drugem delu je bilo pričakovati pritisk Capellovih varovancev. Toda zvezni igralci Alžirije so odlično pokrivali prostor, če pa so že storili kakšno napako, so to popravili branilci. Alžirci so tudi znali zadržati žogo v svojih nogah, kar kaže statistika. Angleži so več streljali, toda prave nevarnosti za alžirskega vratarja ni bilo. V drugih 45 minutah so si priigrali le dve pol priložnosti, strel Emileja Heskeyja je s požrtvovalnim padcem v noge rešil Rafik Halliche, rezervist Jermain Defoe pa je streljal čez gol. Tudi Alžirci niso imeli pravih priložnosti, vratarja Davida Jamesa, ki je zamenjal nesrečneža s tekme proti ZDA Roberta Greena, niso uspeli ogroziti niti z obetavnih prostih strelov.

"Nismo bili dovolj agresivni. Praktično niti nismo imeli priložnosti za gol, tako da si zmage niti nismo zaslužili. A ne smemo se predati. Moramo dobiti zadnjo tekmo proti Sloveniji, ki nam bo prinesla napredovanje," je dejal Steven Gerrard, kapetan Anglije, pri kateri je bil spet povsem neviden eden od zvezdnikov, napadalec Wayne Rooney. Igralec Manchester Uniteda je že na sedmi zaporedni tekmi ostal brez doseženega zadetka.

SP v nogometu, skupina C, 2. kolo:

Anglija : Alžirija 0:0 (0:0)

Slovenija : ZDA 2:2 (2:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.