Šport
16 ogledov

Angleži zažgali Armstronga na grmadi

Armstrong Bonfire Night Edenbridge Kent maketa kres Reuters
Ob tradicionalnem praznovanju noči Guya Fawkesa, ob katerem na Otoku prižigajo kresove in mečejo pirotehniko, so na jugovzhodu Anglije v mestu Edenbridge poleg makete Fawkesa zažgali tudi desetmetrsko podobo kolesarja Lancea Armstronga.

Sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji, ki so mo po dopinškem škandalu pred kratkim odvzeli vse naslove s francoske pentlje, je zgorel ob podobi Guya Fawkesa, ki je leta 1605 skušal neuspešno razstreliti britanski parlament.

Gre za tradicionalno praznovanje v Angliji, kjer vsako leto okrog petega novembra prižigajo kresove in ostala pirotehnična sredstva. Deset metrov visoka Armstrongova maketa je imela v roki napis: "Prodaja se dirkalno kolo, ki ni več v uporabi".

Edenbridge sicer slovi po svojih grmadah, kjer vsako leto zažgejo znano osebnost. Med drugim je na grmadi že gorel Wayne Rooney, Armstrong pa je imel letos konkurenco v nekdanjem voditelju BBC Jimmyju Savilu, islamskem fundamentalistu Abu Hamzi in finančnem ministru Georgeu Osbornu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.