Šport
17 ogledov

Angleži že v JAR

Anglija
1/15
Žurnal24 main
Nasprotnica Slovenije na svetovnem prvenstvu v nogometu, reprezentanca Anglije, je že pripotovala v Južnoafriško republiko.
Nekdanji južnoafriški predsednik, 91-letni Nelson Mandela, ki velja za ikono južnoafriškega boja za državljanske pravice večinskega temnopoltega prebivalstva, bo s svojo navzočnostjo pospremil začetek svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga gosti ta država na skrajnem jugu Afrike.

Anglija se bo na svetovno prvenstvo pripravljala v svoji bazi v Rustenburgu, prvo tekmo predtekmovanja pa bo odigrala z ZDA 12. junija.

"Upam, da bo svetovno prvenstvo zelo uspešno tako za gostiteljico Južnoafriško republiko kot tudi za moje moštvo. Lepo je biti tukaj," je po pristanku letala na letališču v Johannesburgu dejal novinarjem selektor Fabio Capello. Prvi so iz letala, ki je pristalo pol ure prezgodaj, izstopili napadalec Peter Crouch in vezisti Gareth Barry, Steven Gerrard in Frank Lampard, med zadnjimi pa je bil zvezdnik Wayne Rooney. Angleška nogometna reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu igrala skupaj s Slovenijo, z ZDA in Alžirijo.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.