Šport
12 ogledov

"Angleži živijo v iluziji"

švedska reprezentanca ibrahimović EPA
Bivši švedski reprezentant Jonas Thern je napovedal zmago Švedske na petkovem obračunu z Angleži. Sporoča jim, da v nogometu še zdaleč niso tako dobri, kot mislijo, da so.

Član švedske reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu 1994 v ZDA osvojila tretje mesto, Jonas Thern, je Angležem zabrusil, da živijo v iluzornem prepričanju, da so v nogometu boljši kot drugi in da je njihov način igre predvidljiv in stereotipen.

Thern je kritiziral tudi predstavo Anglije proti Franciji in dejal, da tisti, ki mislijo, da so se Trije levi na omenjeni tekmi dobro odrezali, nimajo pojma o nogometu.

"Očitno je en in edini strel, ki so ga sprožili v okvir gola proti Franciji, bil dovolj, da so se spet prebudili nerealne želje in prepričanje, da je angleška izbrana vrsta med najboljšimi na svetu. Že pred turnirjem sem rekel, da bo Švedska premagala Anglijo. To kljub naši slabi predstavi proti Ukrajini še vedno trdim," je nekaj strupenih puščic v smeri čete Roya Hodgsona usmeril Thern.

Poudaril je, da Trije levi na velikih tekmovanjih še nikoli niso premagali Treh kron in da je sam v štirih tekmah proti Angliji dvakrat zmagal in dvakrat remiziral.

"Francija je imela 15 strelov na gol v primerjavi z enim angleškim. Gordie Albion ne vzbuja strahu, igrajo predvidljivo in brez domišljije. S Švedsko so vedno imeli probleme, ker mi se ne ustrašimo fizične igre, kot se to zgodi denimo pri nekaterih drugih ekipah."

Thern je nekaj pohvalnih besed našel le za selektorja Roya Hodgsona: "Edina stvar, ki Švedski ne gre v korist, je to, da je selektorsko mesto zasedel Hodgson, ki ima veliko mednarodnih izkušenj in je zelo sposoben strateg."

Anders Svensson je prav tako prepričan, da so Švedi vsaj enakovredni Angležem: "Imajo velika imena in nekatere dobre igralce. A mislim, da nas podcenjujejo. Že dolgo smo vsaj na tako visoki ravni kot Anglija." Zanikal je tudi govorice, da je prišlo po tekmi z Ukrajino do povišanih tonov v švedski garderobi. "Proti Angležem moramo zmagati, če želimo napredovati iz skupine. To bo kot izločilni obračun," je še dodal Svensson.

Švedi so nekoliko v skrbeh le zaradi blažje poškodbe Zlatana Ibrahimovića, ki je po tekmi z domačini začutil bolečino v stegnu.

 

Komentarjev 1
  • JackD 18:11 14.junij 2012.

    Kdo pa je ta tip? Se vidi, da nima pojma kaj kvasi. Kot edino svetlo plat Anglije je izpostavil njihov najšibkejši člen. Če bi imela Anglija res dobrega managerja oz. nekoga, ki ni celoto kariero preživel kot branilec, bi bila ...prikaži več tekma proti Franciji dosti bolj odprta, Angleži pa bi imeli dosti več možnosti tudi za končno zmago. FA bo imela izjemno priložnost, da po prvenstvu podpiše z Redknappom (če ne bo do takrat že zaseden).