Šport
21 ogledov

Anglija bo imela težave s Slovenijo

Robert Koren je Slovenijo izstrelil na vrh skupine C. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Slovenija zasedla vrh v skupini C,“ je naslov večine člankov angleških in ameriških medijev, ki opozarjajo na neprebojno obrambo Slovenije, s katero bodo imeli vsi veliko težav.

Eden najbolj znanih nogometnih portalov Goal.com kot ključni trenutek tekme navaja neumno izključitev Abdelkaderja Ghezzala in zadetek nekdanjega igralca West Bromwicha Roberta Korena, ki je dosegel gol ob nespretnem posredovanju alžirskega vratarja mreže. Angleži zadetek uvrščajo v kategorijo velikih napak vratarjev, vendar ne pozabljajo omenjati, da se "kiks“ ne more primerjati s tistim, ki ga je proti ZDA prejel angleški vratar Robert Green.

Neprebojna obramba
V slovenski vrsti izpostavljajo čvrsto obrambo z vratarjem Samirjem Handanovičem na čelu in dodajajo, da so varovanci Matjaža Keka že v kvalifikacijah za SP pokazali, kako težko prejemajo zadetke. Na Goal.com še dodajajo, da je zmaga nad Alžirijo prva za Slovenijo na svetovnih prvenstvih in da je majhna evropska država po 1. krogu na vrhu skupine C, edina s tremi točkami.

Žoga še naprej povzroča težave
Tudi tiskovna agencija Reuters izpostavlja veliko napako vratarja Faouzija Chaouchija, ki je Alžirjo stala točke proti Sloveniji, čeprav so bili Severno Afričani v prvem polčasu boljši nasprotnik. Novinar Reutersa še omenja, da sta se ekipi mučili z žogo, ki očitno še vedno dviga prah, veliko je bilo netočnih podaj, Slovenci pa so se prebudili šele ob koncu prvega polčasa ter se z zadetkom kapetana izstrelili na lestvice.



Slovenija bo trd oreh
Tudi na najbolj znanem ameriškem športnem spletnem portalu ESPN niso pozabili omeniti, da je imel pri edinem zadetku na tekmi prste vmes alžirski vratar. Američani dodajajo, da ima Slovenija po zgodovinski prvi zmagi na SP-jih lepe možnosti za napredovanje v osmino finala. Slovenijo označujejo kot presenečenje in dodajajo, da bodo imeli s slovenskimi nogometaši velike težave tudi Angleži, ki težko igrajo proti delavnim in organiziranim reprezentancam, kar se je izkazalo že na tekmi z ZDA. Za konec še dodajajo, da je Alžirce na tribunah vzpodbujal tudi Zinedine Zidane, v Franciji rojeni nogometni zvezdnik alžirskih staršev in heroj v Alžiriji, ki pa nad predstavo svojih ljubljencev ni bil navdušen.

Hrvaški mediji: Najslabša tekma na SP
Veliko pozornosti so prvi tekmi Slovenije namenili tudi naši južni sosedje Hrvatje, ki pišejo o zgodovinski zmagi Slovenije in članke opremljajo z naslovi: "Bravo Fantje". Hrvaški mediji kljub slavju Slovenije dodajajo, da je bila to nadvse dolgočasna in najslabša tekma dosedanjega dela SP-ja. Kot ključnega pomena izpostavljajo srečni gol Korena, skoraj vsi pa so objavili tudi fotografijo slovenske zastave na tribuni stadiona v Polokwaneju, na kateri je pisalo "Pozdrav v Zagreb."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.