Šport
44 ogledov

Anna zapustila avstrijsko reprezentanco

anna fenninger EPA
Nesoglasja med avstrijsko smučarsko zvezo in skupno zmagovalko svetovnega pokala Anno Fenninger so vse večja. Smučarka je zapustila kondicijske priprave avstrijske reprezentance na Cipru.

Pri avstrijskem ORF so sporočili, da je Anna Fenninger zapustila avstrijsko pripravljalno bazo na Cipru, spremljal pa jo je njen kondicijski trener Peter Meliessnig. Šampionka naj ne bi več želela uporabljati infrastrukture avstrijske zveze. APA je kasneje sicer sporočila, da je prišlo do dogovora med zvezo in smučarko, 25-letna Salzburžanka pa naj bi se v miru pred mediji pripravljala doma.

Avstrijska zveza naj bi pred dnevi sicer od svoje prve zvezdnice zahtevala prekinitev sodelovanja z menedžerjem Klausom Kärcherjem, česar pa si 25-letnica ne želi. V pismu odgovornim na zvezi je zagrozila, da se bo umaknila in nehala smučati pod avstrijsko zvezo, saj ne čuti prave podpore:"Pomanjkanje podpore je nesprejemljivo. To ni takšna podpora, kot jo pričakujem od zveze. Preden se odpovem temu sodelovanju, bom končala sodelovanje z avstrijsko smučarsko zvezo," je včeraj zapisala v elektronskem sporočilu Fenningerjeva.

"Verjetno ste o tem prebrali v časopisu ali pa slišali na radiu in se sprašujete, kaj se dogaja. Sama sem se predvsem spraševala, kako je moj e-mail z osebno vsebino pristal v javnosti. To obžalujem, navijače in medije pa prosim za razumevanje, saj teh zadev ne želim več nenačrtovano komentirati v javnosti," pa je odlična smučarka sporočila danes. 

"Anna se trenutno želi izogniti novinarjem, o tej temi ne bo dajala izjav. Naslednji teden bomo vse skupaj razčistili v pogovorih," pa je dejal športni direktor zveze Hans Pum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.