Šport
28 ogledov

Annie Duke vrača udarec

(Foto: poptower.com) Žurnal24 main
Pred dnevi so poker skupnost pretresle besede, ki jih je na račun Annie Duke izrekel Daniel Negreanu, in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo Annie odzvala nanje.

Potem ko je Annie Duke najprej stopil v bran starejši brat Howard Lederer, se je vendarle oglasila tudi Annie, ki je prek svojega bloga, na spletno poker sobo PokerStars, naslovila odprto pismo. Prvi se je na Danielove obtožbe oglasil Lederer, ki je le nekaj ur potem, ko je Kanadčanov intervju zaokrožil po spletu, odgovoril kar prek Twitterja. V svoji objavi je Profesor zapisal, da je Negreanu s temi besedami pokru napravil medvedjo uslugo in le še prilil olja na ogenj večne debate o neenakopravnosti žensk v pokru. Nekaj ur kasneje, ko se je malce pomiril, pa je na svojem računu objavil še naslednje sporočilo: "Sam razumem, da se številni člani naše skupnosti strinjajo s stališčem, ki ga je glede ženskih turnirjev zavzel Daniel Negreanu. Vem, da vas je takih kar nekaj. Vendar pa ni prav, da se samo zato, ker se z nekom ne strinjaš, nato takole spraviš nanj."

A medtem, ko je Howarda najbolj zmotil Danielov način izražanja svojega mnenja, je gospe Duke še bolj kot to šlo v nos, da so njegovi delodajalci vse to le mirno spremljali in proti igralcu niso izrekli nobenih ukrepov. Kot je zapisala v svojem odprtem pismu, ima Kanadčan vso pravico do svojega mnenja, a se ji zdi, da bi ga lahko izrazil tudi bolj taktno in uvidevno, kot pa da jo je označil za "fuc*ing c*nt". Bolj kot njegovo slabo mnenje o njej (ki, kot sama priznava, ni nobena skrivnost) je Američanko zmotila beseda, s katero jo je označil, saj naj bi šlo za šovinističen izraz, ki je zelo žaljiv do žensk in tako ne bi smel biti toleriran, tako kot niso tolerirane podobne žaljivke na račun manjšin, veroizpovedi …

Kot že rečeno, pa je Annie bolj kot Danielove besede vznemiril ravnodušen odnos predstavnikov podjetja PokerStars, čigar barve zastopa Negreanu. Slednji se namreč v tej aferi niso posebej ogradili od njegovih besed, temveč so v odgovoru na pritožbo ene od igralk celo zapisali, da podpirajo Daniela in ga vedno spodbujajo, da pove svoje mnenje.

Dejstvo, da so v izjavi zapisali, da Danielove besede predstavljajo zgolj njegovo mnenje in ne uradno stališče največje spletne poker sobe, Dukovi ni bilo v tolažbo, saj je v pismu nato izpostavila tudi dejstvo, da bi se morali vodilni zoperstaviti takemu vedenju in ga ne spodbujati. Po njenem mnenju pa bi Negreanuja morala doleteti celo kakšna kazen, saj bi v vseh drugih panogah, razen v pokru, njegove besede naletele na val neodobravanja in zgražanja tako s strani javnosti kot tudi ekipe, soigralcev in sponzorjev.

Ob tem se je Annie za konec še vprašala, kako je torej mogoče, da PokerStarsi v tej zadevi niso ukrepali zoper svojega predstavnika, ko pa je take izraze, kot jih je uporabil Kanadčan, nemogoče uporabljati med samo igro, saj jih Starsi cenzurirajo, vse igralce, ki so žaljivi do nasprotnikov, pa tudi opomnijo.

A karkoli si že mislite o celotni zadevi, oziroma katerokoli stran tega razkola zavzemate, se verjetno strinjate, da bi Daniel lahko svoje mnenje izrazil tudi na malce lepši način, vendar pa bi tudi Annie vse skupaj lahko vzela z malce rezerve in je ne tako napihnila. Razumemo da se ne marata, vendar ali lahko svoja nestrinjanja izražata tudi brez medijev?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.