Šport
14 ogledov

Anton spet v rdečem

Anton se je po hudem padcu moral posloviti od rdeče majice vodilnega. (Foto: Reu Žurnal24 main
Igor Anton je zmagovalec 11. etape kolesarske dirke po Španiji. Po 208,4 kilometra od Vilanova i la Geltru do Andorre je Španec sam prečkal ciljno črto ter znova oblekel rdečo majico vodilnega.

Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila njegova rojaka Ezequiel Mosquera s tremi sekundami zaostanka in Xavier Tondo z desetimi sekundami. Kolesar Katjuše Joaquin Rodriguez, ki je na prejšnji deseti etapi slekel dotlej vodilnega rojaka Antona, si je nabral skoraj minuto zaostanka ter zasedel 17. mesto.

Edinega slovenskega predstavnika na Vuelti Grege Boleta (Lampre) ni bilo v ospredju. Bole je v gorski etapi s ciljem v Andori hranil moči. V cilj je prikolesaril kot 149., s skoraj dvajsetimi minutami zaostanka (+ 19:14). Bole je v skupnem seštevku 94. (+ 1:09:43).

Etapa je bila namenjena hribolazcem. Na petdesetem kilometru sta glavnini pobegnila Mikael Cherel (Francaise des Jeux) in Johann Tschopp (Bbox Bouygues Telecom), vendar je glavnina, v kateri je bilo približno 40 kolesarjev, vse ubežnike ujela v sklepnem delu etape. Nato je pet kilometrov pred ciljem napadel Mosquera (Xacobeo-Galicia). Sledila sta mu lahko le Rodriguez in Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas), a sta kmalu omagala, saj je Španec narekoval prehud ritem. Anton (Euskaltel-Euskadi), ki sprva ni odgovoril na napad, je vendarle nadziral dogajanje in slavil v dramatičnem zaključku ter vpisal drugo etapno zmago na tokratni španski pentlji.

Italijan Nibali kot prvi zasledovalec v skupnem seštevku zaostaja 45 sekund za Antonom, tretjeuvrščeni Xavier Tondo (Cervelo) zaostaja za več kot minuto (1:04). Rodriguez je četrti z zaostankom 1:17. Dvanajsta etapa Vuelte bo kolesarje vodila od Andorre la Vella do Lleide (172,5 km).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.