Šport
2 ogledov

Anže in Kralji spet poraženi

V Torontu so se veselili gostje iz Buffala. Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi se hokejisti Los Angelesa še naprej srečujejo s premočnimi nasprotniki. Tokrat so moštvo Anžeta Kopitarja premagali hokejisti San Joseja.
 

Liga NHL

Atlanta : Florida 2:3
Washington
: Carolina 4:1
NY Islanders : New Jersey 1:2*
Ottawa : Montreal 0:3
St. Louis : Nashville 3:4*
Toronto : Buffalo 3:4**
Edmonton : Calgary 2:3
Vancouver : Colorado 2:4
San Jose
: Los Angeles 5:2
* podaljšek
** kazenski streli

V ligi NHL hokejisti Los Angelesa, pri katerih igra slovenski reprezentant Anže Kopitar, še naprej zbirajo poraze. Tokrat so bili poraženi na gostovanju pri San Joseju, kjer so le dvakrat zatresli mrežo gostiteljev, sami pa so prejeli pet zadetkov. Prva tretjina srečanja je minila skoraj brez zadetkov, saj je prvi gol na tekmi padel šele deset sekund pred koncem prvega dela tekme, po odmoru pa je prej kot v minuti rezultat na 1:1 izenačil Patrick O'Sullivan. San Jose je že minuto kasneje po zadetku Patricka Marleauja povedel z 2:1, a je Kraljem spet uspelo izenačiti. Za 2:2 je zadel Raitis Ivanans, druga tretjina pa se je končala z rezultatom 3:2 za gostitelje. Zadnji del tekme je pripadel domači ekipi. Končni rezultat sta v zadnjih minutah postavila Curtis Brown in Brian Campbell, rezultat pa je neuspešno poskušal popraviti tudi Kopitar, ki je ostal le pri enem strelu na gol. Delno je za to kriv tudi Jevgenij Nabokov, ki je v vratih San Joseja ubranil 16 strelov.

Od preostalih osmih srečanj se je eno končalo s kazenskimi streli, dve pa po podaljšku. V Torontu se je redni del srečanja končal s 3:3, po podaljšku brez zadetkov pa so bili pri kazenskih strelih srečnejši hokejisti Buffala, ki so sicer tudi prevladali v drugem delu tekme. Podaljška sta bila srečnejša tudi za hokejiste New Jerseyja in Nashvilla. Prvi so se veselili pri Otočanih v New Yorku, kjer je po 29 sekundah za zmago zadel Zach Parise. V St. Louisu je po dveh tretjinah vse kazalo na zanesljivo zmago domačih, ki so prvi del tekme dobili s 3:0, v drugem pa prejeli en gol, a so v zadnji tretjini gostje izenačili na 3:3, strelski pohod pa nadaljevali še v podaljšku. Odločilni zadnji gol je zadel Rich Peverley.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.