Šport
11 ogledov

Anže izgubil: "Kar dobra igra ni dovolj"

Anže Kopitar je na 75 tekmah letošnje sezone dosegel 25 golov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Anže Kopitar je v nedeljo z Los Angeles Kings gostoval v vetrovnem mestu. Branilci Stanleyjevega pokala, Blackhawks, so bili boljši s 3:2. "Kar dobra igra proti tej ekipi ni dovolj," je dejal Hrušičan.

Drugič zaporedoma so aktualni prvaki Chicago Blackhawks uporabili tesno obrambo in disciplino v igri, da so prišli do zmage. Njihova tokratna tarča pa Los Angeles Kings. Bilo je 3:2. Jonathan Toews, Duncan Keith in Fernando Pisani so zadeli, Corey Crawford pa je zaustavil 26 strelov tekmeca. "Tako si želimo igrati in vemo, da lahko. Pred vsako tekmo se bomo spomnili, da je na tak način zabavneje igrati," pravi Toews.

Za Kralje sta zadela Kyle Clifford in Wayne Simmonds, Jonathan Quick pa je ubranil 21 strelov. Zanje je to šele drugi poraz v rednem delu tekme na zadnjih osmih srečanjih. "Mislim, da smo igrali kar dobro, a kar dobra igra proti tej ekipi ni dovolj," je po porazu razlagal Anže Kopitar, ki je bil podajalec pri enem od golov. "V tej ligi je treba igrati vseh 60 minut, naša druga tretjina pa niti slučajno ni bila takšna, kot bi morala biti. V zadnji smo bili boljši. Imeli smo priložnosti. A ko loviš, ni nikoli lahko." So na devetem mestu lestvice zahodne konference, a le točko za osmim mestom oziroma sedem za prvim.

Liga NHL, tekme 19. 1.:

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 3:2
Keith, Pisani, Toews; Clifford, Simmonds

Colorado Avalanche : Montreal Canadiens 3:2
Galiardi, Porter, Wilson; Cammalleri, Picard

Ottawa Senators : Washington Capitals 2:3
Kelly, Shannon; Fehr, Perreault dva

Detroit Red Wings : Dallas Stars 3:4 (v podaljšku)
Dacjuk, Eaves, Franzen; Eriksson, Morrow dva, Richards

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.