Šport
48 ogledov

Kopitarju 80 milijonov za osem let

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Pogajanja o podaljšanju pogodbe slovenskega reprezentanta z Los Angeles Kings so tik pred zaključkom.

Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings podaljšal pogodbo do leta 2024, poroča kanadska mreža TSN. Hrušičan naj bi na leto prejel 10 milijonov ameriških dolarjev, do konca sodelovanja bo v žep tako pospravil 80 milijonov "zelencev" (73,47 milijona evrov).

V sredo do uradne potrditve pogovora sicer še ni prišlo, eden od virov Los Angeles Timesa pa je časniku prišepnil, da so pogajanja v zaključni fazi. 

Tudi Los Angeles Kings so na svoji spletni strani zapisali, da je potrditev dogovora le še vprašanje ur.

Forma dvignila ceno

Ameriški mediji navajajo, da so Kralji Kopitarju najprej ponudili 9,75 milijona ameriških dolarjev na leto, vendar so zastopniki slovenskega hokejista želeli večji del pogače in to očitno tudi dosegli.

Hrušičan je prav v zadnjih dnevih, ko so ga številni navijači celo napadali zaradi domnevne "požrešnosti", igral na zelo visokem nivoju. S tem je lastnike kluba najbrž prepričal, da je vreden še nekaj dodatnih tisočakov. 

Komentarjev 3
  • Dušan Vreček 18:04 14.januar 2016.

    No, vendarle ena poštena športna liga. V Ameriki in Kanadi, hokejist več kot 10 MIO letno ne more dobit. Precej bolj pošteno kot v nogometu, zato se tudi ne more zgodit, da bi bili klubi tako zapufani kot so nekateri ...prikaži več največji evropski nogometni klubi, ki svojim igralcem plačujejo nenormalne vsote.

  • Avatar mike1968
    mike1968 10:34 14.januar 2016.

    Vsa čast KOPI.V Sloveniji pa vlada evrforija za Petrom Prvecem in na veliko razlagajo koliko zasluži, pa je vseeno to le kapljica v morje proti KOPIJU, DRAGONOM in ostalim...http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/163901/medijska-evforija-o-zasluzkih-petra-prevca

  • KOJAK 09:45 14.januar 2016.

    BRAVO MOJSTER!