Šport
263 ogledov

Kopitar odstavil Senatorje, Kralji domov brez prask

Anže Kopitar LA Kings Senators Profimedia Anže Kopitar je v kanadski prestolnici zatresel mrežo.
Za slovenskim zvezdnikom v ligi NHL je uspešen večer.

Hokejisti Los Angeles Kings so v Ottawi s 3:2 premagali Senators in so ostali neporaženi na vseh petih gostovanjih v tej sezoni. Slovenski kapetan gostujoče zasedbe Anže Kopitar je povišal vodstvo na 3:0 ob koncu devete minute druge tretjine.

Za Kralje sta zadela še Phillip Danault in Carl Grundstrom, Adrian Kempe je pri dveh golih sodeloval kot podajalec. Vratarja Cama Talbota (24 obramb) sta premagala Josh Norris in Dominik Kubalik. Šestintridesetletni Talbot se je vrnil v Ottawo, kjer je v prejšnji sezoni odigral 32 tekem.

"Mislim, da sta stabilnost in hladnokrvnost lastnosti, ki najbolje opišeta Talbota. Zelo dobro je pokril vse naše napake, ko smo morali, zlasti na začetku tekme, po izključitvah igrati z igralcem manj. V nadaljevanju je imel manj dela in tedaj smo bili znova ekipa, proti kateri je res težko igrati," je tekmo strnil trener Los Angelesa Todd McLellan.

Los Angeles je sedaj na sedmem mestu v ligi s 14 točkami, na čelu so branilci naslova Vegas Golden Knights. Ti so s 5:2 odpravili Winnipeg Jets, Jonathan Marchessault je za niz enajstih uvodnih tekem sezona z najmanj najmanj osvojeno točko dosegel "hat trick", gol in podajo sta prispevala William Karlsson in Ivan Barbašev.

Igralci iz Las Vegasa so z 21 točkami tri točke pred drugouvrščenimi Boston Bruins. Slednji so šele po kazenskih strelih s 3:2 premagali Toronto Maple Leafs. Jake DeBrusk je dosegel gol tako v rednem delu kot v kazenskih strelih, vratar Bostona Jeremy Swayman je zbral 33 obramb.

Na tretje mesto v ligi so s 16 točkami prišli New York Rangers, ki so Carolino Hurricanes odpravili z 2:1. Za šesto zaporedno zmago sta zadela Artemi Panarin in Will Cuylle, ki je odločil dvoboj slabih deset minut pred koncem srečanja. Druga ekipa iz New Yorka, Islanders, je s 3:0 v Washingtonu odpravila Capitals. V ameriški prestolnici je vratar Semjon Varlamov (32 obramb) drugič zapored tekmo zapustil z nedotaknjeno mrežo.

Točko manj od Rangers imajo na četrtem mestu v ligi igralci Dallas Stars, ki so v Edmonton s 4:3 ugnali Oilers. Pri skoraj vseh uspešnih napadih gostov je sodeloval Roope Hintz z goloma in podajo, Scott Wedgewood pa je nanizal kar 46 obramb v vratih Dallasa.

Po visoki zmagi z 10:1 so Vancouver Canucks do petnajste točke so prišli v gosteh, ko so dotolkli San Jose Sharks za njihov deseti poraz v nizu. Pet točk je zbral Quinn Hughes z golom in štirimi asistencami, po tri točke so zabeležili še J. T. Miller, Brock Boeser in Elias Pettersson.

NHL, izidi:

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning  4:2
Detroit Red Wings - Florida Panthers         0:2
New York Rangers - Carolina Hurricanes       2:1
Ottawa Senators - Los Angeles Kings          2:3
Washington Capitals - New York Islanders     0:3
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs          3:2 (kazenski streli)
Minnesota Wild - New Jersey Devils           3:5
Edmonton Oilers - Dallas Stars               3:4
Arizona Coyotes - Montreal Canadiens         3:2
Seattle Kraken - Nashville Predators         4:2
Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets         5:2
San Jose Sharks - Vancouver Canucks          1:10

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice