Šport
23 ogledov

Anže Kopitar proti Ryanu Keslerju

Kopitar je letos enkrat že zabil hokejistom Vancouvra. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Anže Kopitar vs. Ryan Kesler se glasi naslov prispevka portala NHL Fanhouse. V končnici se bosta namreč udarili moštvi Vancouver Canucks in Los Angeles Kings, kjer bosta glavni vlogi igrala Kesler in Kopitar.

 

Poglejte si, kdo so bili najuspešnejši posamezniki rednega dela sezone lige NHL.

 

Na začetku sezone je bil Kopitar daleč najbolj vroč igralec lige s 33 točkami na 27 tekmah. Čeprav se je 22-letni Hrušičan v nadaljevanju sezone nekoliko ohladil (na preostalih 55 tekmah je dosegel ''zgolj'' 48 točk), pa je še vedno redni del sezone končal z najboljšim izkupičkom v karieri (81 točk).

 

 

Kopitar in preostala druščina se bosta v končnici pomerila s prvaki severozahodne divizije Canucks. Z ekipo, ki je letos v rednem delu slavila kar na treh od štirih medsebojnih obračunih.

 

Kopitar je proti Vancouvru doslej v karieri dosegel dva gola in tri podaje, od tega en gol in dve asistenci v letošnji sezoni.

 

Na drugi strani je Kesler na 82 letošnjih tekmah dosegel nekoliko manj točk kot Kopitar – 75 (25 golov in 50 podaj). A na letošnjih medsebojnih dvobojihje 25-letni ameriški hokejist zasenčil nekdanjega člana slovenske reprezentance. Zakaj? Dobil je kar 29 od letošnjih 37 bulijev s Kopitarjem. Naloga Canucks bo očitno ne le poskrbeti, da Kesler prevzame vse bulije v napadalni tretjini svojega moštva, temveč da tudi v ključnih trenutkih prevzame bulije v obrambni tretjini in tako prepreči morebitno nevarnost pred vrati Roberta Luonga.

 

Za Canuckse bo glavni cilj izničiti učinek slovenskega napadalca Los Angelesa Anžeta Kopitarja, medtem ko se bodo Kings ubadali z vprašanjem, kako zaustaviti odlično bratsko navezo Henrik in Daniel Sedin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.