Šport
16 ogledov

Kopitar upošteval željo LA Kings

Anže Kopitar slovenska hokejska reprezentanca Soči 2014 risi novinarska konferen Stanko Gruden/STA
Hokejist Los Angeles Kings Anže Kopitar je pojasnil ozadje odločitve, da s slovensko reprezentanco ne bo zaigral na svetovnem prvenstvu v Franciji.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je v videointervjuju za svojo spletno stran AK-11.com spregovoril o neuspešni sezoni, kadrovskim menjavam v ekipi in odločitvi, da ne bo zaigral za slovensko reprezentanco na SP v Franciji.

''Letošnja sezona zagotovo ni bila takšna, kot se si zamisli. Psihično je bila napornejša kot fizično. Pred samim začetkom sem imel kar nekaj odigranih tekem. Malo je bilo tudi utrujenost. To se pač zgodi,'' je povedal slovenski reprezentant, ki prvič po letu 2008 ni bil najučinkovitejši igralec svoje ekipe, glede na skupno število doseženih golov in podaj.

Los Angeles Kings so v rednem delu sezone zbrali 39 zmag in 35 porazov, osemkrat pa so izgubili po podaljšku oziroma kazenskih stelih ter tako še drugič v zadnjih treh letih ostali brez končnice. Vodstvo kluba je zato odslovilo trenerja Darryla Sutterja in športnega direktorja Deana Lombardija.

''Sprememba je dobra, so pa mešani občutki, glede na to, da smo skupaj osvojili dva Stanleyjeva pokala. Težko je reči adijo. Po drugi strani pa je ekipa potrebovala svežino in upam, da se bo izkazalo za dobro spremembo,'' je dejal slovenski hokejist.

Kopitar je pojasnil, da je po dolgi in naporni sezoni prisotne nekaj utrujenosti, obenem pa ga pestijo še nekatere manjše poškodbe.

Po dogovoru s športnim direktorjem Robom Blakeom se je odločil, da izpusti prihajajočo reprezentančno akcijo. ''Povedano po domače je potrebno 'zbrihtati glavo'. Moje telo se mora spočiti za naslednjo sezono,'' je dejal hokejski as in potrdil, da končna odločitev ni bila izključno njegova.

''To je bila vrhovna odločitev. Mislim, da mi bo to prišli prav,'' je pojasnil 29-letnik in svojim reprezentančnim kolegom zaželel vso srećo. ''Če bodo prikazali takšne igre kot v Minsku, je obstanek zelo realen cilj. Upam, da bo fantje odigrali čim bolje in res obstali v skupini A.''

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.