Šport
20 ogledov

"Anže Veliki" uničil še Detroit

Anže Kopitar je ob zmagovitem zadetku prispeval še podajo za pri zadetek Kraljev Žurnal24 main
Anže Kopitar je drugič zapored veliki junak hokejistov iz Los Angelesa. Potem ko je pred dnevi v zaključku odločil srečanje proti Florida Panthers, je tokrat v podaljšku uničil Detroit Red Wings.
Anze the Giant
Na uradni spletni strani lige NHL so zmago Kings proti Detroit uvrstili na naslovno stran in novico naslovili: Anze the Giant, kar v slovenščini pomeni Anže Veliki.

Los Angeles Kings očitno spet lovijo formo iz začetka sezone, ki jih je uvrščala med najbolj vroča moštva lige NHL. Po zmagi proti Florida Panthers so Kralji iz mesta angelov ugnali še vodilno ekipo Zahodne konference Detroit Red Wings (3:2). Kings so morali za zmago garati celotno srečanje in še skoraj celoten podaljšek. Takrat pa je na sceno (znova) stopil naš Anže Kopitar in z desetim zadetkom v sezoni zapečatil usodo Detroita. Kopi je zadel po lepi podaji Dustina Browna iz leve strani. Srečanje je bilo sicer vseskozi zelo izenačeno. Red Wings so povedli v 16. minuti in z minimalno prednostjo tudi odšli na odmor. Po prihodu iz slačilnice je Justin Williams po podaji našega zvezdnika prvič premagal Chrisa Osggoda (v vrata se je vrnil po več kot enomesečni odsotnosti zaradi poškodbe), toda gostje iz Detroita so hitro znova povedli. Zadnji zadetek v rednem delu je nato v 28. minuti zabil Alec Martinez.

Lestvica strelcev:
1. Sidney Crosby (Pittsburgh) 46 točk (23 golov, 23 podaj)
2. Steven Stamkos (Tampa Bay) 40 (21, 19)
3. Aleksander Ovečkin (Washington) 34 (11, 23)
...
30. Anže Kopitar (Los Angeles) 24 (10, 14)

Za Kings je to druga zaporedna zmaga, potem ko so v četrtek prav tako z odločilnim zadetkom Kopitarja s 3:2 premagali Florido Panthers. Za Kralje je bila to tretja zaporedna zmaga proti Detroitu in druga z le zadetkom prednosti. "To kaže naš značaj. Detroit je vse drugo le slabo moštvo ne. Dvakrat smo se uspeli vrniti. To je za nas velika zmaga,“ je po pomembni zmagi razmišljal Kopitar. Njegov trener Terry Murray pa je pohvalil novinca Martineza. "Martinez se razvija v odličnega igralca.

Liga NHL:


Los Angeles Kings : Detroit Red Wings 3:2 - po podaljšku
Williams (21 - podaja Kopitar), Martinez (28), Kopitar (65); Ericsson (16), Bertuzzi (22)

Philadelphias Flyers : New Jersey Devils 5:3
Montreal Canadiens
: San Jose Sharks 3:1
Toronto Maple Leafs
: Boston Bruins 3:2 - po kazenskih strelih
Ottawa Senators : Buffalo Sabres 0:1 - po kazenskih strelih
Washington Capitals : Atlanta Thrashers 1:3
Columbus Blue Jackets : Pittsburg Penguins 2:7
Tampa Bay Lightning : Colorado Avalanche 6:5
Nashville Predators
: Carolina Hurricanes 5:2
Dallas Stars
: Minnesota Wild 4:3 - po podaljšku
Phoenix Coyotes : Florida Panthers 1:2 - po kazenskih strelih
Edmonton Oilers : St. Louis Blues 2:1 - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.