Šport
11 ogledov

Anže zadel in prekinil niz porazov!

Anže Kopitar je v lanski sezoni na 82 tekmah zbral 81 točk, letos pa na 75 tekma Žurnal24 main
Anže Kopitar je dve minuti in 43 sekund pred koncem tekme v Staples Centru zadel za zmago Los Angeles Kingsov s 3:2 nad Florido Panthers in Kralji so prekinili niz štirih zaporednih porazov.

Na bruhanje nam je že šlo ob vseh teh porazih.
Drew Doughty
Los Angeles Kings so prekinili črni niz, v času katerega so s prvega zdrsnili na 11. mesto lestvice zahodne konference. Natančneje, prekinil ga je eden in edini – Anže Kopitar. Florida Panthers so prek Petra Harrolda na začetku zadnje tretjine izenačili na 2:2 in zdelo se je, da bodo Kralji zapravili še eno tekmo. Nato je na prizorišče stopil Hrušičan. Za zmago s 3:2 je zadel dve minuti in 43 sekund pred koncem. Dustin Brown je streljal z vrha desnega kroga, vratar Tomas Vokoun je dopustil odbiti plošček, ki se je znašel pred Kopitarjem, in ta se je iztegnil okoli Mika Weaverja ter plošček poslal v gol. To je druga zmaga Kingsov na zadnjih devetih tekmah, a že šesta zaporedna proti Panthersom v zadnjih osmih letih. Zanjo je zaslužen tudi vratar Jonathan Quick, ki je zaustavil 24 strelov nasprotnika. "Že dolgo nismo tako dobro igrali vseh 60 minut. Odvalil se nam je kamen od srca. Upam, da bomo tudi v prihodnje igrali tako. Lepo je, da smo zmagali in smo spet na pravi poti," je dejal naš Anže.

"Nismo smeli izgubiti še ene tekme. Na bruhanje nam je že šlo ob vseh teh porazih," si je po tekmi oddahnil tudi Drew Doughty. V soboto v Staples Center prihajajo Detroit Red Wings, vodilno moštvo konference. Ti so na zadnjih 10 tekmah osvojili 17 točk (L. A. Kings le šest).

Liga NHL, tekme 2. 12.:

Los Angeles Kings : Florida Panthers 3:2
Stoll, Harrold, Kopitar; Repik, Booth

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 8:1
Krejči dva, Seidenberg, Lucic, Thornton, Ryder, Recchi, Wheeler

Dallas Stars : Washington Capitals 2:1
Ribeiro, Segal; Knuble

Ottawa Senators : San Jose Sharks 0:4
Marleau, Braun, Couture dva

Pittsburg Penguins : Atlanta Trashers 3:2
Crosby tri; Little, Antropov

New Jersey Devils : Montreal Canadiens 1:5
Arnott; Gionta, Eller, Pyatt, Gomez, Pouliot

Toronto Maple Leafs : Edmonton Oilers 0:5
Eberle, Hall dva, Gagner, Jones

New York Islanders : New York Rangers 5:6
Konopka, Moulson, Schrepm, Grabner, Comeau; Christensen, Callahan, Prust, Gaborik tri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.