Šport
10 ogledov

Anžetov gol in zmaga proti Račkom

Anže Kopitar se zmage veseli s soigralcem Patrickom O'Sullivanom. Žurnal24 main
Anže Kopitar je na zadnji tekmi pred udeležbo na All Starsu dosegel gol in s soigralci zmagal proti aktualnim prvakom Anaheimu. Daniel Alfredsson (Ottawa) je v Tampi dosegel sedem točk.
 

Liga NHL

Los Angeles : Anaheim 3:1
Boston : NY Islanders 4:1
New Jersey : Montreal 3:4
Washington : Toronto 2:1
Philadelphia : Pittsburgh 4:3
Tampa Bay : Ottawa 4:8
Florida : Edmonton 3:4
NY Rangers : Atlanta 2:1
Dallas : Buffalo 1:2
Chicago : Columbus 0:1
Colorado : Minnesota 2:3
Phoenix : Nashville 4:3
San Jose : St. Louis 4:1

Los Angeles Kingsi so niz štirih zaporednih porazov prekinili na najlepši možen način – z zmago nad velikimi rivali, nad aktualnimi prvaki Anaheim Ducksi. V Staples Centru se je srečanje končalo z rezultatom 3:1, prvega za Kralje pa je dosegel Anže Kopitar. Z igralcem več je Anže svoj 19 gol v v sezoni zabil v 17 minuti prve tretjine. Rački so se ob zvoku sirene ob koncu prve tretjine že veselili izenačenja, a je sodnik upravičeno gol razveljavil, saj je plošček golovo črto prečkal po izteku časa. V drugi četrtini sta Kingse v vodstvo s 3:0 popeljala Alexander Frolov in Derek Armstrong. Na končnih 3:1 je v zadnji tretjini znižal Rob Niedermayer. Kopitar bo imel naslednjo priložnost za doseganje zadetkov ta vikend na tekmi All Stars. Tukaj pa si lahko preberete intervju z Anžetom.

Igralec četrtkovega večera v ligi NHL je bil Daniel Alfredsson, ki je na srečanju med Tampo Bay in Ottawo dosegel zanj rekordnih sedem točk (trije zadetki in štiri podaje). Ottawa, ki je imela v zadnjih tekmah nekaj težav, je tako zmagala z 8:4. Alfredsson je dvakrat zadel že v prvi tretjini, za rezultat le le (3:0) je enega dodal Jason Spezza. V drugi tretjini so Senatorji dosegli še dva gola, prvega Antoine Vermette, drugega Alfredsson. Za Vermettovega je podal prav Daniel, kar je bila njegova 500. podaja v karieri. Ob koncu tretjine so gostitelji znižali na 1:5, festival zadetkov pa se je nadaljeval v zadnji tretjini, ko so na obeh straneh padli še po trije. Še zanimivost: trener Tampe Bay John Tortorella je vodil svojo 507. tekmo v karieri, s čimer je postal Američan z največ tekmami na mestu trenerja v NHL zgodovini.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.