Šport
19 ogledov

Anžetovi sedemkrat dobili po prstih

Moštvo Los Angeles Kings je le še poraz oddaljeno od izpada. (Foto: Reuters)
1/16
Žurnal24 main
Moštvo Los Angeles Kings v prvem kolu končnice lige NHL proti Vancouvru zaostaja z 2:3, potem ko so Anže Kopitar in soigralci sinoči izgubili z 2:7.

Dvaindvajsetletni Hrušičan je drugič v končnici ostal praznih rok, ko ni vpisal nobene točke v statistiko tekme. Dvakrat je streljal proti vratom Vancouvra, a brez uspeha. Los Angeles Kings bodo morali v nedeljo doma zmagati, če se želijo izogniti koncu sezone. Morebitna sedma tekma pa bo v torek v Vancouvru.

Na vzhodu so v noči na soboto odigrali dve tekmi. Moštvo Buffalo Sabres je premagalo Boston Bruins s 4:1 in se izognilo predčasnemu koncu sezone. Boston sicer vodi serijo s 3:2 v zmagah. Hokejisti Washington Capitals pa so klonili doma pred Montreal Canadiens z 1:2.

Gola za Los Angeles sta prispevala Michal Handzuš v prvi tretjini in Fredrik Modin v tretji tretjini. Canucksi so že po dveh tretjinah vodili s 4:1. Kraljem pa ni pomagala niti zamenjava v vratih. Najprej je po prvih štirih zadetkih namesto Jonathana Quicka na led stopil Erik Ersberg, ki pa ga je po dveh golih zamenjal Quick, a brez pravega učinka.

V vrsti domačinov so se izkazali vratar Roberto Luongo, ki je ubranil 24 strelov gostov, Mikael Samuelsson je vpisal tri točke, ki jih je dosegel z dvema zadetkoma in podajo, pod dva gola za Vancouver se je podpisal tudi Steve Bernier, Pavol Demitra je dosegel zadetek in dve podaji. Za Vancouver sta zadela še Alexander Edler in Daniel Sedin. Brat Henrik Sedin, najboljši strelec rednega dela lige NHL (112), je asistiral pri dveh golih Vancouvra v drugi tretjini tekme.

Liga NHL, končnica, izidi:
- prvo kolo:

- vzhod:
Buffalo Sabres : Boston Bruins                   4:1
- Boston vodi v zmagah s 3:2

Washington Capitals : Montreal Canadiens         1:2
- Washington vodi v zmagah s 3:2

- zahod:

Vancouver Canucks : Los Angeles Kings            7:2
(Anže Kopitar z ničelnim izkupičkom za LA Kings)
- Vancouver vodi v zmagah s 3:2.

Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings              1:4
- Detroit vodi v zmagah s 3:2

* ekipe igrajo na štiri zmage, tista, ki prva zbere štiri zmage, se uvrsti v naslednje kolo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.