Šport
39 ogledov

Arena v Puli se pripravlja na spektakel

Pula amfiteater hokej Pixsell
Ljubitelji hokeja, pozor! V četrtek se začenja liga Ebel, v kateri bo letos od slovenskih moštev nastopala le Telemach Olimpija, ki bo tudi del spektakla v Areni v Puli.

Hrvaški Medveščak je po prihodu v ligo Ebel odlično popestril dogajanje. Od vseskozi polne ledene dvorane v Zagrebu do velikih spektaklov v Areni, kjer se je zbralo tudi več kot deset tisoč ljubiteljev najhitrejše moštvene igre na svetu. Zagrebčani pa bodo letos naredili še korak naprej. Dve tekmi bodo organizirali v rimskem amfiteatru v Puli, kjer so se nekoč borili gladiatorji, čez nekaj dni pa bodo bitke bili hokejisti. Sprva bodo medvedi 14. septembra gostili Telemach Olimpijo, dva dni kasneje pa bodo del velikega spektakla le nekaj metrov od morja še hokejisti Dunaja.

Hrvaški organizatorji se že pospešeno pripravljajo na zahteven projekt in Areno preurejajo v prav posebno hokejsko igrišče. Najtežji del jih čaka pri postavljanju montažnih tribun, ki ne smejo priti v stik s starodavnimi tribunami v Areni. Organizatorji še zagotavljajo, da ni prav nobene skrbi niti za ledeno ploskev, ki jo bodo začeli pripravljati v četrtek.

Ni dvoma, da nas čez nekaj dni na robu Istre čaka spektakel, ki ga na naših prostorih še nismo videli. Iz Medveščaka pa sporočajo, da so prodali že okoli 75 odstotkov vseh vstopnic, skupno naj bi se na tribune nagnetlo okoli 4.500 ljubiteljev hokeja.

Komentarjev 1
  • bla_blabla 14:02 03.september 2012.

    Kruha in iger! Oziroma po novem je iger in iger, kruh samo za nastopajoce :P