Šport
16 ogledov

Argentina na mehiškem preizkusu

Messi z Argentino blesti tudi v Južnoafriški republiki, vendar za zdaj še ne kot Žurnal24 main
V osmini finala se bosta srečali Argentina in Mehika. Statistika in rezultati na SP govorijo v prid Diegu Maradoni, vendar bo morala Argentina to dokazati na igrišču. Mehika verjame v presenečenje.
Argentinci so v uvodnem delu navdušili svoje privržence. Obračune v skupini B so končali s stoodstotnim izkupičkom, potem ko so ugnali Nigerijo z 1:0, Južno Korejo s 4:1 in Grčijo z 2:0. Manj prepričljivi so bili Mehičani, svoje dvoboje v skupini A so končali na drugem mestu za Urugvajci, na poti do osmine finala pa so remizirali z Južnoafričani (1:1), premagali Francoze (2:0) in izgubili z Urugvajci (0:1).

Na svetovnem prvenstvu pred štirimi leti v Nemčiji so se Argentinci in Mehičani prav tako pomerili v osmini finala, Argentincem pa je zmago v podaljšku zagotovil Maxi Rodriguez. Mehičani iz tega bolečega poraza črpajo svoj navdih pred nedeljskim obračunom v Johannesburgu.

"Argentina je odlična ekipa, a tudi naša premore dovolj nadarjenosti in znanja, da se ji enakovredno zoperstavi na igrišču," je dejal steber mehiške obrambe Rafael Marquez, medtem ko je Gerardo Torrado dodal: "Seveda jih lahko premagamo. Argentinci so v prvem delu prikazali zelo dobre predstave, z našo zbrano igro pa jim lahko prekrižamo račune."

Argentinci in Mehičani so doslej odigrali 25 tekem. Enajstkrat so zmagali dvakratni svetovni prvaki iz leta 1978 in 1986, štirikrat Mehičani, deset dvobojev pa se je končalo z neodločenim izidom. Zmagovalec mehiško-argentinskega obračuna se bo v četrtfinalu pomeril z boljšim iz bržkone najbolj vročega para osmine finala med Nemčijo in Anglijo.

 

Južnoameriški velikan si je uvrstitev med 16 najboljših zagotovil že po dveh tekmah v predtekmovalni skupini z Nigerijo in Južno Korejo, tako da je argentinski selektor Diego Maradona pred izločilnimi obračuni spočil nekatere najbolj obremenjene igralce. V konici napada sta namesto Carlosa Teveza in Gonzala Higuaina, doslej edinega nogometaša, ki je na svetovnem prvenstvu zabil hat-trick, zaigrala Sergio Aguero in Diego Milito, enega od dveh golov pa je prispeval Maradonov zadnji "jocker" – 36-letni veteran Martin Palermo.

 

A obračun proti Mehičanom bodo začeli z udarno zasedbo, glavno vlogo pa bo imel trenutno najbolj vroč nogometaš na svetu Lionel Messi. V dresu argentinske izbrane vrste nekoliko rezerviran nogometni virtuoz v Južnoafriški republiki naravnost blesti, njegove predstave so na ravni klubske scene v majici Barcelone. Messi je na vseh treh tekmah vseskozi v ogenj pošiljal svoje soigralce, sam pa se še ni vpisal med strelce.


"Zaradi tega nisem zaskrbljen, temu ne posvečam veliko pozornosti. Najbolj pomembno je, da moja ekipa zmaguje in igra dobro, z malo sreče pa se bom morda vpisal med strelce že na obračunu z Mehiko,"
je prazno strelsko statistiko pred obračunom z Mehiko komentiral Messi.

Osmina finala, 27. 6., 20:30:

Argentina : Mehika

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.