Šport
19 ogledov

Argentina ostaja Loebova druga domovina

Loeb Citroen Argentina reli WRC Villa Carlos Paz EPA
Francoz Sebastien Loeb je zmagovalec relija po Argentini, pete preizkušnje svetovnega prvenstva. Branilec naslova je argentinski reli končal pred kolegom iz Citroenove ekipe, Fincem Mikkom Hirvonenom, ki je zaostal 15,2 sekunde. Tretji je bil Norvežan Mads Ostberg (Ford) z zaostankom 3:10,4 minute.

Za Sebastiena Loeba, osemkratnega svetovnega prvaka, ki vodi v skupni razvrstitvi, je to že sedma zaporedna zmaga na argentinskem reliju in skupno 70. V tej sezoni je Loeb slavil na treh od skupno petih relijev, pred Argentino je dobil še Monte Carlo in Mehiko.

"Nova zmaga v Argentini je zame zelo pomembna, posebej pa sem vesel tega, kako je ekipa reagirala po slabšem nastopu na Portugalskem. Res sem zelo zadovoljen z razpletom, še posebej, ker je tudi Mikko končal na stopničkah tik za mano," je po reliju povedal Loeb.

Citroenova voznika sta bila že pred zadnjim dnem v vodstvu in praktično edina resna kandidata za zmago. Še dodatno dozo tekmovalnosti pa je reli izgubil zadnji dan, saj so v ekipi Mikka Hirvonena opozorili, naj ne ogroža stopničk z napadom na Loeba. Hirvonen se je s tem sprijaznil in se po diskvalifikaciji na Portugalskem veselil novih stopničk.

"Res je bila dobra dirka, saj imam rad dolge hitrostne preizkušnje, kakršne so tu. Nekaj je res izjemnih, fantastičnih etap na tem reliju," je dejal Hirvonen. Za njim je reli končal Mads Ostberg, četrti je bil Čeh Martin Prokop, peti pa Belgijec Thierry Neuville, slednja sta s tem dosegla svoja največja uspeha.

V skupni razvrstitvi voznikov vodi Loeb z 91 točkami, sledi mu danes šestouvrščeni Norvežan Petter Solberg s 73 točkami, tretji pa je Hirvonen, ki je zbral 70 točk.

Naslednji reli bo na sporedu konec maja v Grčiji.

Reli po Argentini, rezultati:

1. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra-Mon/Citroen DS3) 5:34:38,8
2. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen DS3) + 15,2
3. Mads Ostberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta) 3:10,4
4. Martin Prokop/Zdenek Hruza (Češ/Ford Fiesta) 9:45,3
5. Thierry Neuville/Nicolas Gisoul (Bel/Citroen DS3) 11:17,6
6. Petter Solberg/Chris Patterson (Nor/VBr/Ford Fiesta) 12:02,2
7. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Škoda Fabia) 12:25,3
8. Jevgenij Novikov/Denis Giraudet (Rus/Fra/Ford Fiesta) 21:10,2
...

Skupni vrstni red, vozniki:

1. Sebastien Loeb (Fra) 91 točk
2. Petter Solberg (Nor) 73
3. Mikko Hirvonen (Fin) 70
4. Mads Ostberg (Nor) 68
5. Jevgenij Novikov (Rus) 43
6. Jari-Matti Latvala (Fin) 28
7. Nasser Al-Attiyah (Kat) 23
8. Martin Prokop (Češ) 22
9. Dani Sordo (Špa) 21
10. Ott Tanak (Est) 16
...

Konstruktorji:

1. Citroën Racing 151 točk
2. Ford 106
3. M-Sport (Ford) 81
4. Qatar WRT (Citroen) 37
5. Citroen Junior Team 30
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.