Šport
15 ogledov

Armstrong in Levi že v formi

Lance Armstrong bo naskakoval še osmi naslov na Tour de France. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Američan Levi Leipheimer je zmagovalec kolesarske dirke Gila v Novi Mehiki. Njegov rojak Lance Armstrong je bil 17. in mu je močno pomagal do zmage. Američana sta že blizu optimalne forme.

Sedemkratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji, Američan Lance Armstrong (RadioShack), je dirko Gila v Novi Mehiki končal na 17. mestu, še drugo leto zapored pa jo je dobil njegov moštveni kolega in rojak Levi Leipheimer. Za oba kolesarja pa je bila ta petetapna dirka le priprava na dirko po Kaliforniji in poznejšo francosko pentljo.

"Da sem na tej nadmorski višini deloval tako dobro, je le dokaz, da sem odlično pripravljen. Ves teden sem se počutil odlično, tako da sem zadovoljen," je povedal Leipheimer, ki mu je do zmage močno pomagal tudi Lance, saj je "vlekel" vse do 10 kilometrov pred ciljem. Nato je vajeti prevzel Leipheimer in zanesljivo dobil dirko, saj je v cilj prikolesaril v času zmagovalca etape (ta je imela kar nekaj dolgih vzponov) in obdržal skoraj minuto prednosti pred tekmeci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.