Šport
24 ogledov

Armstrong ne bo sodeloval z Usado

Lance Armstrong Reuters
Padli kolesarski zvezdnik Lance Armstrong je napovedal, da ne namerava sodelovati pri preiskavi ameriške protidopinške agencije o svoji dopinški preteklosti.

Kot je sporočil njegov odvetnik Tim Herman, ameriški kolesar, ki so mu odvzeli vse dosežke in je dejanja tudi priznal v televizijski pogovorni oddaji, ne bo pričal pod prisego.

Usada je želela, da bi Lance Armstrong svojo pripoved ponovil še na uradnem zaslišanju pod prisego, na katerem bi na plan najverjetneje prišle tudi doslej še nerazkrite podrobnosti o njegovem sodelovanju v razvpitem dopinškem primeru. Toda v sredo, ko je Usada postavila skrajni rok za sodelovanje na zaslišanju, se je Armstrong odločil, da s krovno ameriško organizacijo za boj proti dopingu ne bo sodeloval.

Kot je pojasnil njegov odvetnik, kolesar ne želi sodelovati v zaslišanju, ki je "uperjeno v demonizacijo nekaterih posameznikov, medtem ko Usada nima nadzora nad 95 odstotki drugih športov". Odvetnik Henman je še dejal, da to ne pomeni, da njegov klient ne bo sodeloval v drugih preiskavah: "Če bo sestava preiskovalnega telesa mednarodna in z imeni, ki nekaj pomenijo v tem skoraj povsem evropskem športu, bo Armstrong prvi, ki bo stopil skozi vrata in povedal svoje. A zaradi različnih razlogov z Usado ne bo sodeloval."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.