Šport
28 ogledov

Armstrong vztraja, da je nedolžen

Lance Armstrong na testih ni nikoli padel, a obtožbe si kar sledijo. (Foto: Reut Žurnal24 main
Ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong se je odzval na nedavne obtožbe ameriške protidopinške agencije (Usada), da naj bi jemal prepovedana sredstva, zaradi česar ga lahko doleti prepoved tekmovanja v triatlonu. Toda Američan vztraja, da dokazov ni, saj je nedolžen.

Lance Armstrong še vedno trdi, da Usada nima dokazov o njegovih domnevnih prekrških, zato zahteva umik obtožb. V nov boj za svoje dobro ime je poslal odvetnika Roberta Luskina. Ta meni, da Usada nima dokazov za to, da bi lahko sprožila uradne obtožbe o dopinških prekrških. Zato je na pritožbeni organ te agencije naslovil zahtevo, naj obtožbe umaknejo. "Usada nima nobenih dokazov, ki bi podpirali te lažne obtožbe," je prepričan odvetnik, ki meni, da agencija s tem tudi krši lastna pravila: "Na ta način ne delajo le v nasprotju s svojimi pravili, temveč tudi v nasprotju s pravili poštenega postopka in obravnave." Odvetnik trdi, da usada načrtuje obtožbe proti njegovemu klientu zgolj na podlagi govoric in izjav prič, a brez trdnih dokazov.

Če bo Usada uradno sprožila obtožbo, da je Armstrong jemal prepovedana sredstva, bo tričlanska komisija njegov primer začela obravnavati novembra. V skrajnem primeru pa bi se lahko nato dosje Armstrong znašel tudi na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani - če bi slednje razsodilo v prid agencije, pa bi lahko kolesarju tudi črtali vse dosežke v karieri, vključno zmage na dirki po Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.