Šport
13 ogledov

Armstrong že zmaguje

armstrong_reuters Žurnal24 main
Ameriški kolesarski šampion Lance Armstrong, ki je napovedal, da se naslednje leto vrača med aktivne kolesarje, svoje načrte deloma uresničuje že sedaj z zmago na 12-urni dirki.
 

Preberite še

Čerin o vrnitvi Armstronga
Armstrong: Želim osmi Tour

Eden najboljših kolesarjev na svetu, Američan Lance Armstrong, ki je za prihodnje leto napovedal, da bo znova nastopil na dirki po Franciji in poskušal še osmič zmagati, deloma že uresničuje svoje načrte. Ta konec tedna je nastopil na ekipni 12-urni gorskokolesarski dirki in skupaj z moštvenima kolegoma prepričljivo zmagal.

Na dirki so sodelovale tričlanske ekipe, ki so morale v 12 urah prevoziti čim več krogov. Armstrong je nastopil v ekipi Livestrong, ki nosi ime po njegovem gibanju za boj proti raku, v ekipi pa sta kolesarila še Max Taam in Len Zanni. V ekipi je vsak prekolesaril en krog, nato je na pot krenil drugi član ekipe, nazadnje še tretji. Ekipa Livestrong je v 12 urah prevozila 17 krogov. Drugo mesto je osvojilo moštvo Beaver Creek, ki je prav tako prevozilo 17 krogov, a je za zmagovalci zaostalo skoraj sedem minut. "Zdaj sva nekako začela s pripravami. Naslednjih nekaj mesecev bo tako v ospredju le kolesarjenje, biti čim več ur na kolesu. Lance se je znova zaljubil v ta šport. To je življenje, ki ga pozna, to je njegov svet," je ob tem dejal dolgoletni Armstrongov trener Chris Carmichael in dodal: "Vem, da je čist. Nikoli ni jemal dopinga in nikoli ga ne bo."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.