Šport
32 ogledov

Armstronga očrnil še Hincapie

Lance Armstrong na testih ni nikoli padel, a obtožbe si kar sledijo. (Foto: Reut Žurnal24 main
Sedemkratni zmagovalec Dirke po Franciji Lance Armstrong se je znašel pod plazom obtožb o zlorabah dopinga. Po Floydou Landisu in Tylerju Hamiltonu je Armstronga očrnil še George Hincapie.

Nekdanji moštveni kolegi Lancea Armstronga so se odločili spregovoriti o vseh nečednostih, ki naj bi jih zagrešili, ko so kolesarili skupaj. Po Floydu Landisu in Tylerju Hamiltonu je zdaj sedemkratnega zmagovalca dirke Tour de France očrnil še George Hincapie. Slednji je veljal za najtesnejšega Armstrongovega prijatelja. Pričanje Hincapieja je zelo obremenjujoče. Tako naj bi eden drugega zalagala s tako imenovanim krvnim dopingom (EPO) in testosteronom.

Novinarji ameriške televizijske mreže CBS so se le dan po Hamiltonovi izpovedi (ta je napovedal, da bo vrnil kolajno z olimpijskih iger) dokopali do zaslišanja Hincapieja pred zveznimi preiskovalci v Los Angelesu, da sta z Armstrongom posegala po prepovedanih snoveh za večjo moč in vzdržljivost. Hincapie je sicer zavrnil možnost o omenjeni preiskavi spregovoriti za medije. Armstrong že ves čas zavrača obtožbe, da naj bi si pomagal na nedovoljen način.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.