Šport
12 ogledov

"Astronavt" napovedal novo zmago

Bo Jorge Lorenzo tudi po dirki veselo mahal s štirimi prsti? (Foto: Reuters)
1/9
Žurnal24 main
Jorge Lorenzo je še četrtič zapored dobil kvalifikacije pred VN Portugalske v Estorilu in s tem napovedal tudi četrto zaporedno zmago na tem dirkališču. V prvi vrsti še Marco Simoncelli in Dani Pedrosa.

Španec in aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP Jorge Lorenzo v Estorilu vse od prihoda v kraljevi razred leta 2008 še ne pozna poraza. Lorenzo je v soboto tako dobil še četrte zaporedne kvalifikacije za VN Portugalske in s tem prišel do svojega prvega pole positiona v letošnji sezoni. "Astronavt" bo imel v nedeljo priložnost tudi za četrto zaporedno zmago na Portugalskem. "V Estorilu sem dosegel prvo zmago v MotoGP-ju in jo nato še dvakrat ponovil. Steza je postala moj talisman in je kraj, kamor se astronavt vselej vrača," je že pred začetkom tretjega dirkaškega vikenda v letošnji sezoni dejal Lorenzo, ki tudi vodi v skupnem seštevku.

V razredu Moto2 bo s pole positiona startal Stefan Bradl, v 125-kubičnem pa Nicolas Terol. Slednji v nedeljo dirko začenjajo šele ob 15.30. Start v Moto2 bo ob 12.15, v kraljevem MotoGP pa ob 14.00.

Lorenzu bosta v prvi vrsti družbo delala Italijan Marco Simoncelli (Gresini Honda) in njegov rojak Dani Pedrosa (Honda). Simoncelli je z drugim mestom potrdil odlične čase iz prvih dveh prostih treningov. Velik del treninga je celo vodil, na koncu pa le moral priznati premoč Lorenzu. Kljub odličnemu rezultatu (najboljši rezultat kariere v kvalifikacijah) pa Italijan zagotovo ne bo najbolj zadovoljen, saj je nekaj minut pred koncem kvalifikacij, ko se je odpravil na lov za Lorenzom, malce pretiraval in končal v pesku.

Tako kot na prvih dveh dirkah sta bila tudi tokrat zelo blizu vrha Pedrosa in njegov moštveni kolega Španec Casey Stoner, a sta oba izgubljala predvsem v zadnjem zavitem sektorju, tako da sta se morala na koncu zadovoljiti s tretjim in četrtim mestom. Tik za Hondinem dvojcem je končal drugi tovarniški dirkač Yamahe Američan Ben Spies, ki je bil nekoliko hitrejši od tretjega dirkača Honde Italijana Andrea Doviziosa. Potem ko je v petek bil že povsem blizu najboljših, se je Italijan Valentino Rossi na kvalifikacijah znova mučil z Ducatijem in bo dirko začel šele iz devetega mesta, kar je zagotovo manj od pričakovanj. Pred The Doctorja sta se uvrstila tudi oba dirkača Tech 3 Yamahe Colin Edwards in Cal Crutchlow.

VN Portugalske, Estoril, kvalifikacije: 

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 1:37,161
2. Marco Simoncelli (Gresini Honda) + 0,133
3. Dani Pedrosa (Honda) + 0,163
4. Casey Stoner (Ducati) + 0,223
5. Ben Spies (Yamaha) + 0,705
6. Andrea Dovizioso (Honda) + 0,912
7. Colin Edwards (Yamaha Tech 3) + 0,919
8. Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3) + 1,028
9. Valentino Rossi (Ducati) + 1,110
10. Hector Barbera (Ducati Aspar Team) + 1,202

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.