Šport
27 ogledov

Atene preplavili huligani Olympiacosa in Dinama

navijači Olympiacos Pirej Profimedias
Kot so pričakovali organizatorji tekme med ekipama Olympiacos Pirej in Dinamo Zagreb, je prišlo včeraj na atenskih ulicah do spopadov "navijačev" obeh ekip.

Potem ko so atenske oblasti že v ponedeljek aretirali več kot 40 navijačev Crvene zvezde (huliganska skupina iz Beograda je pobratena s skupino iz Pireja) in je v torek prišlo do napada na Hrvate, je tudi na dan tekme med ekipama Olympiacos Pirej in Dinamo Zagreb prišlo do hudih spopadov med huligani.

Kluba Olympiacos in Dinamo sta se uradno sicer že pred časom dogovorila, da na tekmi ne bo gostujočih navijačev, a to mnoge ni odvrnilo od tega, da bi vseeno pripotovali v grško prestolnico. Od začetka tedna je prišlo do več incidentov in aretacij, včeraj pa so huligani obeh skupin atenske ulice spremenile v bojišče.

Več kot 500 huliganov je preplavilo atenske ulice in se tam spopadlo. Policija poroča o neštetih aretacijah na obeh straneh, škoda na trgovinah in avtomobilih naj bi bila velika. Medtem ko so v Atene pripotovali huligani Crvene zvezde, da bi pomagali pobratenim huliganom Olympiacosa, so nasilne navijače iz Zagreba gostili navijači kluba Panathinaikos.

Spopadi tudi v Sevilji in Lvivu

Do spopadov med huligani je prišlo tudi v ukrajinskem mestu Lviv in v španski Sevilji. V središču Sevilje je okoli 50 zamaskiranih huliganov napadla pub, v katerem so zmago na tekmi Ligi prvakov nad FC Sevillo proslavljali navijači Manchester Cityja. Lokal je bil popolnoma uničen, najhujše poškodbe pa je utrpela ženska, ki so zaradi poškodb glave odpeljali v bolnišnico.

V Lvivu pa je že v ponedeljek skupina navijačev Šahtarja napadla okoli 15 navijačev ekipe Malmö. "Pred hotelom nas je pričakala skupina 25-30 oseb, vsi so bili oblečeni v črno," je povedal eden od švedskih navijačev.

Komentarjev 1
  • marabunta 11:32 04.november 2015.

    in to naj bi bili navijači in športni navdušenci?? to je obična podivjana horda, ki samo išče trenutek, da lahko sprosti vso svojo osebno jezo in zafrustriranost nad nečim in nekom, to nima veze s športom, taki divjaki spadajo v ...prikaži več hosto oziroma zapor, pa še dvojno škodo jim zaračunat, banda huliganska