Šport
40 ogledov

Atletinja po hudem padcu odpeljana v bolnišnico

Denisa Rosolova Youtube
Na evropskem dvoranksem prvenstvu v atletiki se je huje poškodovala češka atletinja.

Prvi dan evropskega dvoranskega prvenstva v atletika, ki ga gosti Beograd, je zaznamovala resna poškodba ene izmed favoritinj v teku na 400 metrov.

Čehinja Denisa Rosolova jo je skupila v kvalifikacijah, ko jo je pri boju za boljšo pozicijo odrilnila Francozinja Floria Guei, ki so jo sodniki kasneje zaradi te poteze diskvalificirali. Diskvalifikaciran je bil sicer tudi glavni slovenski adut na EP Luka Janežič, ker je ob svojem teku prestopil črto.

Zdravniki so nesrečni Čehinji namestili opornico za vrat in jo prepeljali v bolnišnico. "Odšli smo v vojaško bolnišnico, kjer je na voljo rentgen, za vsak primer pa bomo opravili še nekaj pregledov. Bolita jo glava in trebuh, za zdaj je v stabilnem stanju," je sporočil zdravnik češke reprezentance  Jiri Neumann.

Tridesetletna Rosolova je v svoji karieri osvojila zlato na 400 metrov na dvoraneskem EP leta 2011 v Parizu, v dvorani ima še dve bronasti odličji, leta 2007 je bila v Birminghamu tretja v skoku v daljino, leta 2013 pa je do brona prišla tudi s češko štafeto na 4x400.

Na EP 2012 v Helsinkih je bila druga na 400 metrov z ovirami, s štafeto pa je osvojila še en bron na 4x400 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.