Šport
64 ogledov

Atletinja si bo zapomnila rojstni dan

Dafne Schippers EPA
Nizozemska šprinterka je preživela pester 25. rojstni dan.

Olimpijska podprvakinja Nizozemska Dafne Schippers si bo zapomnila petindvajseti rojstni dan, ki ga je praznovala sinoči na atletski diamantni ligi v Oslu.

Nizozemka se je v teku na 200 metrov prehitro pognala iz startnega bloka, vendar si je uspela izpogajati ponovni start z obrazložitvijo, da zaradi preglasne množice ni dobro slišala startne procedue.

Atletinji so nastop dovolili, bila je najhitrejša (22,31), nato pa so jo zaradi pobega diskvalificirali. Uro po tekmi so odločitev spremenili in brez naknadne obrazložitve zmago vrnili Schippersovi.

Pesem za petindvajseti rojstni dan, ki so jo zapeli gledalci, tako za olimpijsko podprvakinjo ni imela sladkega pridiha. Prva je bila nekaj časa uradno Murielle Ahoure iz Slonokoščene obale (22,74).

Ko je bil stadion že kar nekaj časa prazen, pa so uro po mitingu objavili novo listo z izidi, v katerih je bila le ena sprememba; Schippersova je bila po pritožbi na diskvalifikacijo znova na prvem mestu na 200 m.

"Nizozemka je in ima veliko podporo v Skandinaviji. Po moje je to edini razlog, da so ji dovolili ponovno nastopiti. Tehnično gledano bi jo morali diskvalificirati," je komentiral nekdanji vrhunski atlet Ato Boldon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.