Šport
7 ogledov

Atomski prvi polčas

Krim je dosegel svojo prvo letošnjo zmago v ligi prvakinj © Saša Despot Žurnal24 main
Krimovke so z odličnim prvim polčasom že po prvi polovici igre odločile o zmagovalcu. Najboljša igralka Krima je bila zopet Andrea Lekić, blestela je tudi vratarka Jelena Grubišić. Rezultat, 37:30 za Krim.

Finančna kriza Krim Mercatorja, o kateri se toliko govori v zadnjem času, je kvečjemu še dodatno spodbudila aktualne slovenske prvakinje, saj so tekmo proti Metzu začele izjemno motivirano.

Na začetku tekme je bilo nekaj živčnosti na obeh straneh. Prvi gol je padel v tretji minuti, ko je zadela Andrea Lekić. Po tem zadetku je krimovkam ob solidni obrambi steklo tudi v napdu in so začele zadevati. Po nekaj napakah Francozinj v napadu je bil rezultat v 10. minuti že 7:2 za gostje.  V 14. minuti so pri rezultatu 11:4 domačini izkoristili minuto odmora, ki pa ni prinesla večjih sprememb. Krimovkam je uspelo do polčasa razliko povišati na lepih 10 zadetkov. Prvi polčas se je končal z izidom 21:11. Najboljša strelka Krima je bila Lekićeva s 5 zadetki, medtem ko je pri Metzu blestela zgolj nesojena krimovka Kristina Franić, ki je zadela 4 krat.

Na začetku drugega polčasa se je razigrala tudi Ljudmila Bodnjeva, ki je v 36. minuti zadela svoj šesti gol. V 45. minuti si je Andera Lekić morda nekoliko prestrogo prislužila že svojo drugo izključitev. Po tej izključitvi je igra krimovk nekoliko padla in je Metzu uspelo z delnim izidom 4:0 v 48. minuti izid znižati na 29:24, tako da je morala Bonova izkoristiti svojo minuto odmora.

Zadnji poizkus morebitnega preobrata Francozinj je propadel po minuti odmora domačega trenerja Bertranda Francoisa, ko je tri zaporedne žoge ubranila, v drugem polčasu odlična rezervna vratarka Krima, Jelena Grubišić. Krimovke so lahko tekmo brezskrbno pripeljale do konca ter zasluženo slavile 37:30.

Izjavi po tekmi:
Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Predvsem sem zelo zadovoljna z našo igro v obrambi, ki smo ji v zadnjem času posvečali največ pozornosti. Na tekmi smo se držali vseh dogovorov, kar je seveda prineslo to, kar smo si želeli - zmago. Vesela sem, da nam je uspelo pogledati tudi v prihodnost in dati prepotrebne izkušnje debitantkam, ki jih je bilo v ekipi kar nekaj. Pokazalo se je, da je ekipa res dobro izbrana, saj je močna tako po značajih kot po kakovosti. Vemo, da je bila to šele prva tekma in da nas jih čaka še veliko, zato je seveda tudi pričakovati vzpone in padce."

Andrea Lekić, igralka Krim Mercatorja: "Za nas je zmaga v Metzu še kako pomembna. V vsakem primeru je bilo gostovanje v Franciji zelo težko, saj nismo vedeli, kje smo. Odlično smo odigrali 60 minut in skoraj ves čas držali visok ritem igre. Zelo pomembno je bilo deset zadetkov prednosti že v prvem polčasu, česar do konca nismo več izpustili iz rok. Hvala, hvala in še enkrat hvala fantastičnim navijačem, ki so nam pomagali v Franciji."

Liga prvakinj, 1. kolo:

Skupina A:
Bysen - Viborg 21:26 (6:12)

Skupina B:
Metz - Krim Mercator 30:37 (12:22)

Skupina C:
Itxako - Oltchim Valcea 24:27 (12:15)

Skupina D:
Budućnost - Larvik 23:27 (10:16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.