Šport
42 ogledov

ATP zagrozil s sankcijami

andy murray EPA
Andy Murray po uvrstitvi Velike Britanije v finale Davisovega pokala resno razmišlja, da bi izpustil letošnji sklepni masters najboljših osmih igralcev na svetu

Najboljši britanski tenisač bi se odpovedal nastopu na turnirju World Tour Finals, ki bo med 15. in 22. novembrom v Londonu, da bi se čim bolje pripravil za finalni obračun z Belgijo. Vodstvo ATP je že zagrozilo z morebitnimi sankcijami.

Prvi mož Združenja poklicnih teniških igralcev (ATP) Chris Kermode je dejal, da je nastop na sklepnem turnirju za vse igralce obvezen dogodek, izpustijo ga lahko le v primeru poškodbe.

"Andy Murray je imel odlično sezono in se je zasluženo uvrstil med osem najboljših igralcev na svetu. Zavedamo se njegovih pripomb po zmagoslavju Velike Britanije na polfinalnem dvoboju z Avstralijo, a pričakujemo, da bo v primeru dobrega zdravja zagotovo nastopil na sklepnem mastersu v Londonu," je dejal Kermode.

Murray ima v zadnjem obdobju težave z bolečinami v hrbtu, zavoljo tega bo jeseni nastopil le na močnem turnirju v Šanghaju, druge turnirje pa bo izpustil. Pred finalnim dvobojem z Belgijo mu največ težav povzroča dejstvo, da se bo sklepni masters v Londonu igral na trdi podlagi, finale Davisovega pokala pa bržkone na peščeni.

Belgijsko-britanski dvoboj bo na sporedu med 27. in 29. novembrom, dober teden po finalnem turnirju v sloviti londonski dvorani 02, Škot pa ima priložnost, da se zapiše v teniško zgodovino kot četrti igralec, ki bi v karieri dobil več turnirjev za grand slam, olimpijsko zlato medaljo in še Davisov pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.